Кримінальний огляд за тиждень

8 червня під час несення служби на блок-посту в селі Старих Кутах працівники поліції зупинили автомобіль «Мерседес Віто» під керуванням 44-річного мешканця Тернопільської області. Під час огляду автомобіля правоохоронці виявили три ножі у багажному відділенні. На місце події викликали слідчо-оперативну групу. Поліцейські вилучили ножі та направили їх на експертне дослідження. За фактом незаконного поводження з холодною зброєю слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.2 ст. 263 Кримінального кодексу України.

9 червня на спецлінію «102» надійшло повідомлення від лікаря швидкої медичної допомоги про те, що в селищі Кутах до приїзду швидкої медичної допомоги за місцем проживання померла 27-річна місцева жителька. Слідчо-оперативна група виїхала на місце події, де встановила, що жінка проживала спільно з матір’ю, братом і сестрою. Раптово їй стало погано, і до приїзду медиків вона померла. Під час проведення огляду місця події правоохоронці слідів насильницької смерті не виявили. Тіло відвезли в морг для проведення судово-медичної експертизи та встановлення причини смерті. За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження.

Косівські поліцейські продовжують документувати факти шахрайств. Так, 9 червня до Косівського районного відділу поліції звернувся 32-річний мешканець Яблунівської територіальної громади із заявою про те, що 9 червня його тещі зателефонував невідомий чоловік і повідомив нібито її дочка потрапила у біду. У такий спосіб обманом заволодів її грошима в загальній сумі 65500 гривень, які потерпіла самостійно переказала на банківський рахунок шахраїв.

10 червня до Косівського районного відділу поліції із заявою звернувся 40-річний мешканець Чернівецької області. Заявник повідомив, що через відому інтернет-платформу він замовив гербіциди для оброблення земельного угіддя. 10 червня заявник у відділенні служби кур’єрської доставки отримав замовлення, оплативши його вартість — 32212 грн, але не перевіривши вміст. Пізніше з’ясувалось, що вміст замовлення — рідина в шести каністрах, ємністю 20 л, за своїми властивостями не схожа на гербіциди. Зв’язатися з особою-відправником заявникові не вдалося.

13 червня надійшла заява від 36-річної жительки Дніпропетровської області, яка тимчасово проживає в селі Городі Косівської територіальної громади. Жінка повідомила, що їй на електронну пошту надійшов лист про необхідність оновлення облікового запису в банківському додатку. Перейшовши за надісланим у листі посиланням на сайт, зовні схожий на сайт одного з банків, жінка ввела персональні дані, після чого деякий час не могла зайти в свій обліковий запис. Згодом з банківського рахунка в неї зникли 61862 гривні.

За всіма трьома фактами шахрайств розпочато кримінальні провадження за ч.1, 2 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські застерігають мешканців Косівщини: будьте обачними!

  • Не повідомляйте нікому свої персональні та банківські дані, паролі, які можна використовувати для підтвердження платежів.
  • Не заходьте на невідомі сайти та не переходьте за підозрілими посиланнями, надісланими сторонніми особами.
  • Купуйте товари лише на перевірених сайтах.
  • Не довіряйте невідомим співрозмовникам.
  • Про будь-який факт чи спробу шахрайства повідомляйте на «102»!

13 червня до Косівського районного відділу поліції звернувся 65-річний мешканець села Пістиня із заявою про те, що 12 червня, приблизно о 19:00 год. його брат Ярослав, 1962 року народження, який проживав із заявником, пішов з дому у невідомому напрямку, його місце знаходження невідоме. Раніше він неодноразово покидав місце проживання.

Особливі прикмети зниклого: на вигляд 60–65 років, худорлявої статури, вага приблизно 50 кг, зріст 150–155 см, ніс прямий, губи тонкі, волосся кучеряве, на лобній ділянці голови залисина, на лівій або на правій руці немає мізинця та безіменного пальця. Був одягнений у гумові тапки чорного кольору (без шкарпеток), джинсові штани світло-зеленого кольору, футболку коричневого кольору із білими горизонтальними смужками.

Перебував на психіатричному обліку. За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження. Правоохоронці проводять розшукові заходи з метою встановлення місця знаходження зниклого.

Якщо вам відома будь-яка інформація про можливе місце перебування зниклого чоловіка, просимо повідомити Косівський районний відділ поліції за телефонами: 102, (068)7245842, (097)9259686.

Косівський РВП ГУНП.

Share