Уряд підтримає власників житла, які безоплатно прихистили переселенців

За дорученням Президента України Уряд розробив соціальний пакет для підтримки внутрішньо переміщених осіб, що врегульовує питання соціальних виплат, працевлаштування, а також розміщення осіб, які втратили або вимушено покинули своє житло.

«Відтак власники житла, які безкоштовно прихистили внутрішньо переміщених осіб, отримають гарантовану державну підтримку в розмірі приблизно 450 грн на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від віку, для компенсації витрат на комунальні послуги», — розказав міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

Алгоритм дій для отримання компенсації:

  • Люди, які мають житло та готові дати прихисток внутрішньо переміщеним особам, повинні повідомити місцеву владу про готовність прийняти у себе переселенців.
  • Для цього необхідно звернутися до органу місцевого самоврядування із заявою та надати необхідну інформацію. Також цю інформацію можна надати через вебсайт «Прихисток», а надалі це можна буде зробити й через застосунок «Дія».

Річ у тім, що органи місцевого самоврядування почнуть формувати реєстр житлового фонду, доступного для розміщення. Це дозволить розмістити якомога більше людей.

Важливо: розселення проводитимуть лише за згодою власників житла, які погодились надати прихисток.

Щомісяця власники житла, якг безкоштовно прийняли у своїх домівках переміщених осіб, будуть отримувати виплату з бюджету через органи місцевого самоврядування.

За повідомленням Косівської районної військової адміністрації.

Share