Концерт молодих талантів

У приміщенні Косівської дитячої школи мистецтв відбувся концерт, організований Чернівецькою обласною громадською організацією «Муза». В ньому взяли участь студенти та випускники Львівської, Донецької і Київської музичних академій та Харківського університету мистецтв.

Послухати кращі зразки класичної музики у виконанні молодих професійних музикантів прийшли вчителі та учні школи мистецтв, а також жителі міста — любителі класичної музики. Публіка тепло зустрічала молодих музикантів. У їх виконанні прозвучали твори всесвітньо відомих композиторів.

Чернівецьку обласну громадську організацію «Муза», яку очолює Роман Муха, було створено в червні цього року. її членами стали музиканти, педагоги, студенти різних навчальних закладів і просто однодумці.

«Муза» поставила перед собою високу мету — дати можливість українським талантам показати себе широкій публіці, оживити культурне життя невеликих міст та районів, зокрема нашого краю. Це був другий концерт із запланованого турне по чотирьох районних центрах Чернівецької та Івано-Франківської областей: у містах Вижниці, Косові, Снятині та Кіцмані.

Серед планів на майбутнє, за словами Р.А.Мухи, — продовження концертних зустрічей у Чернівцях та в районних центрах Буковини і Галичини. А ще «Муза» працюватиме над пропагандою різних музичних напрямів: класики, джазу, року та фольклору. Це розширить коло зацікавлених слухачів і задовольнить різноманітні потреби шанувальників музики.

Світлана Загул,
викладач Вижницькоі школи мистецтв.

Share