Кримінальний огляд

Незважаючи на неодноразові застереження, мешканці Косівського району продовжують потрапляти на вудочку аферистів.

Так, 13 грудня косівські поліцейські розпочали кримінальне провадження за ч.4 ст.190 Кримінального кодексу України (ККУ) за зверненням 48-річної мешканки Косівської територіальної громади. До жінки зателефонувала невідома, яка представилась працівницею служби безпеки банку і повідомила, що її банківські картки будуть заблоковані у зв’язку із неактуальними анкетними даними. Потерпілій на телефон надійшли смс-повідомлення із кодами, які вона повідомила незнайомці.

Наступним кроком шахраїв була зміна фінансового номера потерпілої, який був прив’язаний до банківського мобільного застосунку, в результаті чого вона втратила можливість входу до застосунку. Зрозумівши, що стала жертвою шахрайських дій, жінка зателефонувала на гарячу лінію банку й повідомила про ситуацію, що склалася. Згодом вона дізналася, що з її банківських карток зловмисники зняли понад 16 тисяч гривень.

15 грудня до районного відділу поліції із заявою звернувся 49-річний мешканець Рожнівської територіальної громади. Чоловік 28 листопада знайшов на одному з інтернет-сайтів оголошення про продаж інверторного електрогенератора за 16500 гривень і перейшов за вказаним посиланням. До нього зателефонував чоловік і повідомив, що необхідно здійснити передоплату за товар. Потерпілий через мобільний додаток переказав 16500 гривень на банківський рахунок, вказаний продавцем. Після цього зв’язок із продавцем зник, замовлений товар чоловік так і не отримав. За фактом шахрайських дій дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст.190 ККУ.

13 грудня надійшло повідомлення від дільничного офіцера поліції про те, що в селі Рожнові за місцем проживання виявлено труп 56-річного місцевого жителя. Чоловік проживав сам. На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Слідів насильницької смерті поліцейські не виявили. За фактом смерті розпочато кримінальне провадження. Тіло чоловіка доставлено в морг для проведення судово-медичної експертизи з метою встановлення причини смерті.

15 грудня на лінію «102» надійшло повідомлення від 51-річного мешканця міста Коломиї про те, що в селі Пістині у власному житловому будинку помер його брат, 1968 року народження, який проживав сам. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка слідів насильницької смерті не виявила. За фактом смерті слідчі розпочали кримінальне провадження. Тіло чоловіка доставлено в морг для проведення судово-медичної експертизи з метою встановлення причини смерті.

18 грудня інспектори ювенальної превенції спільно із працівниками сектору кримінальної поліції Косівського районного відділу поліції виявили, що дві мешканки Косівського району під час оформлення документів, необхідних для призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, з метою приховування відомостей, що мають істотне значення, внесли завідомо неправдиві відомості до офіційних документів з приводу переліку членів сім’ї. Жінки не зазначили відомостей про чоловіків, які проживають з ними однією сім’єю і не перебувають у шлюбі, але мають спільних дітей. За обома фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ч.З ст.358 ККУ. Досудове розслідування триває.

Косівський РВП ГУНП.

Р.S. Згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню; доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Хроніка пожеж

У період з 1 по 19 грудня на території району виникло 6 пожеж.

4 грудня о 12 год. 15 хв. на пункт зв’язку частини 14 ДПРЧ м.Косова повідомили про пожежу в житловому будинку в с.Космачі. Її гасили 3 пожежних автомобілі (14 ДПРЧ м.Косова, МПК с.Космача, ДПК с.Прокурави) та 6 пожежників.

4 грудня о 18 год. 33 хв. на пункт зв’язку частини 14 ДПРЧ м. Косова повідомили про пожежу в житловому будинку в с.Соколівці Косівської громади. На гасіння пожежі було задіяно 2 пожежних автомобілі (14 ДПРЧ м. Косова, МПК с.Яворова) та 4-х пожежників.

5 грудня о 00 год. 21 хв. на пункт зв’язку частини 14 ДПРЧ м.Косова повідомили про пожежу в столярному цеху в с. Рожнові. Вогонь гасили 6 пожежних автомобілів (14 ДПРЧ м. Косова — 2 од., МПК с.Рожнів, ДПК с-ща Кутів, ДПК с.Хімчина, МПК с.Кобаків) і 19 пожежників.

5 грудня о 17 год. 35 хв. на пункт зв’язку частини 14 ДПРЧ м. Косова повідомили про пожежу в житловому будинку в с.Микитинцях Косівської громади. На гасіння пожежі було задіяно 2 пожежних автомобілі (14 ДПРЧ м.Косова, МПК с.Пістиня) і 4-х пожежників.

12 грудня о 18 год. 43 хв. на пункт зв’язку частини 14 ДПРЧ м.Косова повідомили про загорання копиці сіна в с.Соколівці Косівської громади. Займання гасили 2 пожежних автомобілі (14 ДПРЧ м.Косова, МПК с.Яворова) та 4 пожежники.

17 грудня о 12 год. 15 хв. на пункт зв’язку частини 14 ДПРЧ м.Косова повідомили про пожежу в літній кухні в с-щі Кутах. На гасіння пожежі було задіяно З пожежних автомобілі (14 ДПРЧ м.Косова, МПК і ДПК с-ща Кутів) і 7 пожежників.

Косівський РВ ГУ ДСНС.

Share