Планується цікавий інвестиційний проект

Схоже, що Косівська територіальна громада може мати цікаве і абсолютно реальне інвестиційне втілення.

Звичайно, говорити про якісь конкретні деталі зараз зарано. Проте найближчим часом у центрі міста може з’явитися нова споруда — торгово-розважальний центр. Це буде дво-, триповерхова споруда сучасного архітектурного вирішення. Якщо сторони в усьому дійдуть згоди, вона «виросте» на території, де знаходилася колишня музична школа.

Слід зазначити, що на сесії Косівської міської ради, яка відбулася 26.03.2021 р., депутати ухвалили Угоду про наміри щодо співпраці Косівської міської ради і ТОВ «Лео-Інвест» з м. Івано-Франківська. Отже, зроблено перший крок у залученні інвестицій для забезпечення зростання рівня економічного добробуту територіальної громади.

Нагадаю, що десь півтора року тому проводили громадські слухання щодо доцільності і можливості використання майна територіальної громади м. Косова у інвестиційних проектах. Одним із них є будівництво торгового-розважального комплексу в м. Косові по вул. Стефурака, 1.

— Відсутність закладів культури, зокрема кінотеатру — це одна з серйозних проблем Косова, — розповідає міський голова Юрій Плосконос.

За словами Юрія Олександровича, сучасна будівля матиме три поверхи. На першому розмістять торгові приміщення, на другому — розважальні, а третій поверх, який міститиме кінотеатр, буде у власності міської ради.

— Наявність кінотеатру — це не тільки показ фільмів, там можна буде проводити семінари, інші необхідні заходи, — вважає Ю.Плосконос. — Маючи кінотеатр, зможемо шукати орендаря, який би використовував цей зал. А загалом, це і інвестиція в розвиток міста, і робочі місця, і його туристична привабливість.

Створено робочу групу, яка ретельно вивчає пропозицію інвестора. Міська рада і ТОВ «Лео-Інвест» вступили в стадію переговорів. Зараз сторони напрацьовують проект договірних умов, — про це повідомив начальник юридичного відділу Косівської міської ради Віталій Мицкан.

Ігор Сусак.

«Гуцульський край», №16, 16.04.2021 року

Share