Кримінальний огляд

28 квітня до Косівського районного відділу поліції із заявою звернувся 30-річний мешканець міста Косова. Чоловік заявив про те, що в ніч проти 28 квітня невідома особа розбила скло в дверях його автомобіля, припаркованого на узбіччі однієї із вулиць міста, і викрала з автівки магнітолу. Завдяки проведеним розшуковим заходам оперативникам швидко вдалося встановити особу, яка скоїла крадіжку — 23-річного жителя Коломийського району, раніше судимого за скоєння крадіжок.

Цього ж дня щодо нього до відділу поліції надійшла заява від ще одного косів’янина. Чоловік заявив, що приблизно о 2 годині ночі 28 квітня під час розпивання спиртних напоїв коломиянин поцупив у нього мобільний телефон. За обома фактами слідчі розпочали кримінальне провадження за ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Зловмисникові повідомлено про підозру, вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

28 квітня надійшла заява від 33-річної косів’янки про те, що її сусід умисно та самовільно встановив огорожу на ґрунтовій дорозі, яка веде до її господарства, чим унеможливив проїзд до її будинку та земельної ділянки. За цим фактом дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ст. 356 (самоправство) Кримінального кодексу України.

29 квітня від чергового лікаря Косівської центральної районної лікарні надійшло повідомлення про те, що за медичною допомогою звернулася 61-річна мешканка району із закритим переломом щиколотки. Жінка пояснила, що 28 квітня під час суперечки її штовхнула сусідка, в результаті чого потерпіла впала і отримала тілесні ушкодження. За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ст.128 (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

1 травня о 21:39 год. надійшло повідомлення про те, що в селі Рожнові померла 47-річна місцева жителька. Поліцейські встановили, що покійна протягом тривалого часу зловживала алкогольними напоями. Приблизно о 20:00 год. жінка після спільного розпивання алкогольних напоїв зі своїм співмешканцем йшла додому. Вона поскаржилась чоловікові на різкий біль у грудях, після чого знепритомніла, впала на узбіччі дороги і померла. Під час огляду місця події слідів насильницької смерті не виявлено. Тіло доставлено в морг для проведення судово-медичної експертизи та встановлення причини смерті. За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

1 травня о 21:58 год. до відділу поліції надійшло повідомлення від 32-річного жителя села Вербовці про те, що за місцем свого проживання померла його 48-річна сусідка. Поліцейські встановили, що жінка проживала в будинку свого співжителя, який перебуває за кордоном. Під час огляду місця події у житловому будинку зафіксовано перекал печі з газовим опаленням і надмірну температуру. Видимих слідів насильницької смерті не виявлено. Тіло жінки доставлено в морг для проведення судово-медичної експертизи та встановлення причини смерті. За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

2 травня у селі Рожнові приблизно о 18:30 год. трапилась дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої загинув місцевий мешканець. На місце аварії негайно прибули поліцейські та рятувальники. За попередньою інформацією правоохоронці встановили, що 19-річний хлопець, керуючи автомобілем «Пежо-405», не впорався із керуванням і його автомобіль зіткнувся з деревом. Від отриманих травм водій загинув на місці події. В автомобілі він перебував один. Слідчі почали досудове розслідування за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України. Триває слідство.

3 травня до відділу поліції із заявою звернувся 19-річний житель села Хімчина. Хлопець заявив, що приблизно о 1:30 год. у селі Старому Косові під час словесного конфлікту невідомий чоловік ударив в обличчя, спричинивши тілесні ушкодження — перелом щелепи. За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

3 травня у селі Великому Рожині неподалік свого житлового будинку помер 53-річний місцевий мешканець. Чоловік зловживав спиртними напоями. Під час огляду місця події слідів насильницької смерті не виявлено. Тіло доставлено в морг для проведення судово-медичної експертизи та встановлення причини смерті. За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

Косівський РВП ГУНП.
«Гуцульський край», №19, 7.05.2021 року

Share