Кримінальний огляд

21 квітня до Косівського районного відділу поліції із заявою про кримінальне правопорушення звернулася 46-річна мешканка Косівщини. Жінка заявила, що приблизно о 12:00 год. невідома особа в місті Косові по вулиці Незалежності з-під магазину викрала чотири полімерні ящики, спричинивши матеріальну шкоду — 600 гривень. За фактом крадіжки дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України. Працівники поліції встановили особу чоловіка, який скоїв правопорушення. Це 45-річний житель району. Він подумав, що ящики нікому не потрібні, а в господарстві йому знадобляться.

21 квітня до поліції звернулася 30-річна мешканка району із заявою про те, що невстановлена особа під час розмови по мобільному телефону представилася працівником служби безпеки банку. Аферист запевнив громадянку, що з її рахунком виникла проблема та необхідно вказати секретну інформацію з її банківської картки. Жінка виконала всі умови шахраїв. Опісля з її рахунка зникли 8985 грн. За фактом шахрайських дій дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці Косівщини вкотре просять громадян бути вкрай обережними з подібними співрозмовниками. Ніколи не повідомляйте реквізити та паролі вашої банківської картки. Якщо ж ви все ж таки потерпіли від рук аферистів, не зволікайте, телефонуйте на лінію «102».

22 квітня в селі Рожнові до приїзду швидкої медичної допомоги у власному житловому будинку раптово помер 36-річний чоловік. Він проживав у власному житловому будинку із сім’єю. Зі слів родичів, він протягом дня вживав спиртні напої. Правоохоронці під час огляду місця події слідів насильницької смерті не виявили. Тіло чоловіка доставлено в морг для проведення судово-медичної експертизи та встановлення причини смерті. За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження.

23 квітня надійшло повідомлення від 26-річного мешканця Косівського району про те, що протягом ночі невідома особа з металевого кузова евакуатора, який стояв на прилеглій території його господарства, викрала лебідку та гідравлічний насос. За фактом крадіжки дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України. Проводяться заходи щодо встановлення особи, яка скоїла злочин.

26 квітня до відділу поліції звернувся 46-річний житель району із заявою про те, що в період часу з 5 по 26 квітня його 29-річний родич із підвального приміщення господарства заявника викрав чотири автомобільні шини іноземного виробництва. За фактом крадіжки дізнавачі розпочали кримінальне провадження за 4.1 ст.185 Кримінального кодексу України.

26 квітня до відділу поліції надійшло подання начальника Косівського районного сектору філії державної установи «Центр пробації» в Івано-Франківській області про притягнення до кримінальної відповідальності 34-річного жителя села Рожнова, який відмовився відбувати призначене судом покарання у вигляді 200 годин громадських робіт. За цим фактом дізнавачі розпочали кримінальне провадження за 4.2 ст.389 Кримінального кодексу України. Тепер чоловікові загрожує покарання у вигляді арешту до 6-ти місяців.

Косівський РВП ГУНП.

Share