Кримінальний огляд

17 грудня до Косівського відділу поліції звернувся 37-річний мешканець району. Чоловік заявив про те, що 17 грудня з приміщення навчального закладу невідома особа викрала планшет його 10-річного сина. За фактом крадіжки розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.185 КК України. Оперативним працівникам відділу поліції вдалося швидко встановити особу, яка вчинила крадіжку.

Ним виявився 22-річний уродженець Верховинського району, якого неодноразово притягували до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів. Він не має постійного місця проживання, подорожує Івано-Франківською областю у пошуках наживи. Викрадений планшет вилучено та невдовзі буде повернуто власнику. Досудове розслідування, триває.

18 грудня в с. Річці, на стежці, неподалік житлового будинку було виявлено без ознак життя місцевого 56-річного жителя. Поліцейські встановили, що чоловік за життя зловживав алкогольними напоями. Під час огляду місця події слідів насильницької смерті не виявлено. Тіло чоловіка направлено в морг для проведення судово-медичної експертизи та встановлення причини смерті. За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

19 грудня до відділу поліції звернувся 45-річний мешканець району із заявою про те, що йому спричинив тілесні ушкодження знайомий. Поліцейські встановили, що 19 грудня до заявника прийшов у гості односельчанин із своїм сином. Під час застілля між ними виник конфлікт, під час якого вони побилися.

21 грудня до відділу поліції із заявою про спричинення тілесних ушкоджень звернулася інша сторона конфлікту. За обома заявами розпочато кримінальні провадження за ч.1 ст.125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження).

20 грудня до відділу поліції із заявою звернувся 20-річний житель району, який заявив про те, що 20 грудня приблизно о 1 год. ночі в селищі Кутах йому спричинив тілесні ушкодження невідомий. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження).

22 грудня до відділу поліції надійшло повідомлення про те, що в с. Хімчині у власному господарстві повісився місцевий 65-річний мешканець. Поліція встановила, що чоловік проживав сам, зловживав алкогольними напоями, останні дні говорив нісенітниці. Під час огляду місця події слідів насильницької смерті, окрім странгуляційної борозни на шиї, не виявлено. Тіло направлено в морг для проведення судово-медичної експертизи та встановлення причини смерті. За фактом самогубства розпочато кримінальне провадження.

Косівський ВП ГУНП.
«Гуцульський край», №52, 25.12.2020 року

Share