Карта району зменшилася

Відбулося перше засідання постійної комісії з питань комунальної власності, земельних відносин, агропромислового розвитку та регуляторної діяльності районної ради восьмого скликання.

Роботу почали з організаційної частини. Голова комісії Ганна Думітрак на посаду заступниці запропонувала Надію Головацьку, секретарем комісії обрали Івана Яким’юка.

Учасники засідання обговорили більше десяти питань, які винесуть на розгляд сесії районної ради. У кожному з них комісія ухвалила відповідні рішення. Переважна більшість запланованого порядку денного стосувалася передавання комунального майна спільної власності району новоствореним ОТГ Нагадаю, що у районі вже мали Космацьку, Яблунівську, Рожнівську, а тепер до переліку додалися Кутська та Косівська об’єднані територіальні громади. Після утворення ОТГ виникла необхідність передати їм у власність майнові об’єкти.

Мову вели про передачу бюджетних установ — закладів охорони здоров’я, освіти, бібліотек-філій. Тепер цим майном будуть управляти місцеві ради.

Карта Косівського району

Зазначу, що після цьогорічних жовтневих виборів адміністративно-територіальні межі Косівщини дещо звузилися. Від нашого району відійшли до Коломийщини п’ять сіл, що належали до Трацької сільської ради (Трач, Гуцулівка, Корости, Кривоброди, Цуцулин). Тому майнові об’єкти перелічених населених пунктів тепер передають у власність громад Матеївецької ОТГ сусідньої Коломийщини.

У засіданні комісії районної ради брав участь заступник голови районної ради Тарас Фенчук.

Текст І. СУСАКА.
«Гуцульський край», №51, 18.12.2020 року

Share