Перша частина звіту мера Косова

Шановні друзі. Добігає до кінця п’ятирічний термін роботи міської ради 7-го скликання, пора звітувати за пророблену роботу.

Оскільки в наше життя внесла певні корективи епідемія, формат звіту буде дещо інший ,ніж в попередні роки, в основному онлайн. Звітувати, слава Богу, є про що, тому тут буде перша частина звіту.

Юрій Плосконос

Отже, ідучи на вибори 2015-го року, я мав передвиборчу програму, яку вже мало хто пригадує. Розберемо її по пунктах.

1. Думаю, про відсутність публічності нашому скликанню міської ради важко дорікнути. Це і спілкування з людьми в даній групі, це інформація на сайті, відео сесій на сайті, щорічні звіти. У частині доступності інформації про вартість проведених будівельних робіт, матеріалів, зарплат нам допомогла держава впровадженням систем Прозорро та електронного декларування.

Зроблено все для того, щоб покращити якість надання адміністративних послуг, які надаються міською радою. Тобто я вважаю відкритість міської ради теперішнього скликання однією з найсильніших сторін. Щоправда рости є куди, щоб вийти на вищий рівень публічності і прозорості, адже всі ці речі робились в основному на ентузіазмі.

2 пункт — не виконав взагалі і поясню чому: коли йдеш на нову роботу, то маєш деякі уявлення, далекі від реальності. На перших ж порах я зрозумів, що з порадниками в мене проблем не буде. Порадників було багато, і з числа депутатів, і з числа “активістів”, причому тільки дуже обмежене коло осіб можуть дати дійсно корисні поради. Оскільки моя робота відбувалась в основному на вулицях між людьми,то я чув про всі проблеми в місті і досить часто розумні думки по їх вирішенню, тому відмовився від створення додаткового дорадчого органу.

3. Інвентаризація земель зроблена, на завершальній стадії виготовлення Генплану, до кінця року буде поданий на затвердження.

4. По озелененню — видалено багато аварійних дерев, на їх місці посаджено молоді. Реконструкцію майдану не зроблено, але подано проект на обласний конкурс на виготовлення проектно-кошторисної документації, після чого можна буде розпочинати. Сквер біля пам”ятника Борцям за волю України облаштований, він ожив і став окрасою частини міста. З того, що не обіцяв — зроблено невеличку реконструкцію скверу біля школи мистецтв, оглядовий майданчик по вул. Франка, благоустрій біля пам’ятника Митрополиту, набережна по Небесної Сотні (так звані в народі “Зуби мера”), добудовується сквер для дітей по Грушевського і багато інших дрібних проектів.

5. Вивезення сміття — вирішення даної проблеми вважаю чи не найбільшим здобутком нашої команди . І хоча в даному напрямку роботи ще непочатий край, на даному етапі не соромно їхати вулицями міста.

6. Дороги — автобусна зупинка встановлена, мала бути ще одна біля кладки біля АТ “Скіф Авто”, але епідемія вигнала студентів на дистанційне навчання, а дистанційно її не зробиш. Від лежачих поліцейських відмовились, натомість зробили піднятий перехід, що є набагато дорожче, але й ефективніше. На перехресті біля Гімназії зроблено кільцеву розв’язку,біля танку виготовлено документацію, а от коштів не вистачило. Капремонт вулиць — Шашкевича і Хмельницького зроблено, Вітовського ні. Тому що це питання не вирішується мером одноосібно, а вирішується сесією міськради. Був прийнятий порядок черговості капремонтів і вул.Вітовського опинилась нижче в списку. Натомість відремонтовано провул.Шевченка, вул.Я. Мудрого, частина вул.Ірчана, Над Гуком, О.Кобилянської.

Вуличне освітлення — безперечно, один з найбільших здобутків. Абсолютно більша частина вулиць і навіть пішохідних переходів отримала сучасне ЛЕД-освітлення, ізольовані кабелі, системи віддаленого керування.

7. Фінансували стерилізацію бродячих тварин і завдяки співпраці з волонтерами покращилась ситуація в місті в цьому відношенні. Звичайно, тут більша заслуга волонтерів.

Проблема ще далека від вирішення, але тут уперлись в недосконалість національного законодавства.

Натомість зроблено величезний об’єм робіт, зробити які в передвиборчій програмі не обіцяв, бо просто не уявляв, що це настільки велика біда. В першу чергу це вирішення проблем водовідведення і берегоукріплення.

Ось така перша частина звіту і люди самі можуть побачити, чи розходиться у нас слово з ділом.

Юрій Плосконос

Share