Відключати не можна — доводиться роз’яснювати

Це треба було бачити і чути. Енергопостачальники, які бездоганно опанували мову ультиматумів, силові прийоми відключень і сарказм платних підключень, оновили фаховий лексикон зворотами пояснень і прохань. Навчили їх цьому Верховна Рада та коронавірус. Перша ухвалила закон, який забороняє під час карантину і протягом 30 днів після нього штрафувати споживачів за несвоєчасну оплату і позбавляти їх комунальних послуг. Другий відтягує на невизначений термін омріяну комунальними службами дату.

Через це директор акціонерного товариства «Івано-Франківськгаз» Віктор Кедик звернувся до районної влади з проханням зустрітися з представниками органів місцевого самоврядування. І зустріч відбулася, її розпочав голова райдержадміністрації Петро Іванишин. Він представив гостя з обласного Центру і надав йому слово.

Віктор Кедик зізнався, що розраховує на сприяння голів рад у проведенні роз’яснювальної роботи серед населення і зменшенні загальної суми заборгованості за транспортування газу. Пояснив: «Коли карантин закінчиться, нам доведеться застосовувати силові методи боротьби з боржниками: нарахування штрафів і відключення. Не хотілося би, щоб у районі через це виникла соціальна напруга».

Директор АТ «Івано-Франківськгаз» повідомив, що середній відсоток розрахунків за транспортування газу в області становить 75 відсотків, а на Косівщині — лише 66. Сьогодні у районі 18 тисяч споживачів блакитного палива мають борги. Несплачена за транспортування газу сума сягнула 5,5 млн грн.

«4,5 тисячі споживачів з початку року ще жодного разу не платили за нашу послугу, хоча, можливо, за спожитий газ сплачують, — дорікнув Віктор Кедик. — Сьогодні 5,5 тисячі споживачів, які отримали субсидію на газ готівкою, нагромадили майже два мільйони гривень боргу, бо витратили ці кошти на інші потреби».

«Коли прийде час оформляти субсидію, люди за все розрахуються», — пролунала заспокійлива репліка із залу.

Розтягнена у часі реструктуризація платежів не задовольнила Віктора Кедика: «Наша компанія не може чекати кілька місяців, бо має чимало нагальних проблем уже сьогодні. Потрібно платити зарплату, міняти аварійні газопроводи. Є поточні витрати. Ми змушені «залазити в кишеню» «Укртрансгазу» — беремо в нього технологічний газ. За декілька років наша заборгованість сягнула 700 мільйонів. Тому кошти, які отримуємо від населення, спрямовуємо на її погашення. Хочемо поліпшити сервіс, але кожна інновація потребує коштів.

Якщо компанія з продажу газу — це 50 людей і 50 комп’ютерів на цілу область, то наша компанія з розподілу газу забезпечує справність та експлуатацію 15 тисяч кілометрів газопроводу Прикарпаття, 400 тисяч приладів обліку. А це — 400 тисяч споживачів, до кожного треба прийти. А ще маємо 70 тисяч різного обладнання по всій області, яке щодня треба пантрувати».

В.о. начальника Косівського відділення Снятинського УЕГГ Володимир Гавриш підтримав колегу: «Борги населення погано впливають на стан аварійних газопроводів. Зараз ми не маємо змоги відремонтувати всі, що цього потребують. Можемо замінити 7 кілометрів труб за інвестиційною програмою. А потрібно — вдвічі більше. Цього року прокладемо лише 20 відсотків нових труб від тієї кількості, що необхідна. Деякі газопроводи не міняли ще з 50-х років. Мова йде про безпеку самих абонентів. Тому просимо представників влади пояснити громадам на місцях, що оплата за розподіл газу — це передусім безаварійне і безпечне газопостачання».

Начальник відділу будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури РДА Степан Яремин повідомив Вікторові Кедику, що жителі району часто нарікають на те, що під час заміни аварійних газопроводів споживачів змушують платити за підключення до них. Йдеться про суми, що можуть сягати десяти тисяч гривень. «Чи можливо розтермінувати ці платежі для пільгових категорій населення, зокрема пенсіонерів, атовців?» — запитав представник виконавчої влади.

«Наша ділянка газопроводу — до лінії розмежування, — пояснив Віктор Кедик. — Свої труби міняємо за власні кошти. Заміну труб, які ведуть від газопроводу до помешкання, зобов’язаний оплатити споживач, бо вони є його власністю, він особисто відповідає за їхню справність. Якщо у пільгових категорій населення виникають проблеми з оплатою, хай такі люди звертаються до нас в індивідуальному порядку. Якщо для цього будуть підстави, оплату можна буде реструктуризувати на термін до пів року.

Начальник районного управління праці та соціального захисту населення РДА Василь Ропар попросив директора АТ «Івано-Франківськгаз» Віктора Кедика надати управлінню ПСЗН електронну базу абонентів, як це вже зробив РЕМ. Це потрібно для спрощення і пришвидшення процедури нарахування субсидій. А якщо це неможливо, то Василь Ропар попросив відряджати в УПСЗН працівника компанії на період призначення субсидій. Тоді жителям району, передусім літнім людям, не доведеться йти за довідками з центру міста аж на його околицю, де розташований офіс газовиків.

«Обмін базою даних — це проблема захисту персональних даних, — відреагував на прохання Віктор Кедик. — Я не готовий зараз відповісти на це питання. Але можемо забезпечити присутність нашого працівника з нашою базою даних у вашому управлінні».

«Чому газ горить жовтим, а не блакитним полум’ям?» — запитав Віктора Кедика Середньо-березівський сільський голова Микола Ігнатюк. Його непокоїла якість газу.

«Маємо лабораторію, яка моніторить параметри газу постійно, — почав виправдовуватись директор АТ «Івано-Франківськгаз». — Якихось «глобальних» проблем з цим немає. Весь імпортований газ жорстко контролюють. На території області його теж постійно перевіряють — «Держспоживстандарт» і «Трансгаз». Можливо, до деяких населених пунктів надходить газ місцевого видобутку. Буває також, що виникають локальні проблеми, якщо у газопроводі з’явися отвір і в нього потрапила вода. Тоді газ набирає вологи, а в пальниках бачимо жовте полум’я. Але це поодинокі випадки».

Смоднянського сільського голову Михайла Рабинюка цікавило питання, коли і як почне діяти ринок газу для населення.

«Для юридичних осіб він працює давно, — відповів Віктор Кедик. — В області є понад 70 постачальників. Але ринок для населення поки що не відкривають. Зараз ціна на газ низька — на рівні собівартості його видобутку. Як тільки відкриють ринок, ціна відразу зросте, буде коливатися. У кого газу буде більше, у того він буде дешевшим. Як буде працювати ринок? Постачальники зобов’язані організувати у себе сервіси, як правило, онлайн. Перш ніж перейти до іншої компанії, споживач повинен розрахуватися з попередньою. Договір для побутового споживача є публічним. Сплачуючи новому постачальнику, громадянин стане його споживачем автоматично.

Сьогодні ліцензію на постачання газу мають «Укрпошта», «Обленерго». Поки що «Укрпошта» доставляє газ лише для себе. Але ці компанії мають доступ до споживача, достатньо працівників і розгалужену мережу відділень. Я так зрозумів, що вони також можуть спробувати себе в цьому бізнесі. Ну і, зрозуміло, що НАК «Нафтогаз України» готується до виходу на цей ринок. Але, на мою думку, до кінця року (до виборів) його не відкриють», — зауважив Віктор Кедик.

Вербовецький сільський голова Іван Сусак попросив пояснити, що таке лінія розмежування у газопостачанні: «Коли міняють газопровід, виникає полеміка. Люди не хочуть платити за під’єднання. Кажуть: що від лічильника — те моє, а те, що до лічильника — належить газконторі».

«За сьогоднішніми правилами, лічильник мають встановлювати на паркані — з боку вулиці. Місце приєднання споживача до газопроводу — це і є точка розмежування. Такі правила діють з 2015 року», — наголосив Віктор Кедик.

Начальник відділу з питань мобілізаційної, оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами РДА Володимир Зузяк запитав: «Часто надходять скарги від людей на те, що газовики ремонтували або міняли газові труби, розрили дорогу — і так залишили. Поясніть, хто в таких випадках повинен відновлювати дорожнє покриття?».

Відповідь директора АТ «Івано-Франківськгаз» Віктора Кедика була чіткою і лаконічною: «Я здивований, що таке трапляється. Це наш обов’язок — відновити дорожнє полотно після проведення планових або аварійних робіт. Однозначно».

Аліса Мудрицька.
«Гуцульський край», №30, 24.07.2020 року

Share