Титулований косівчанин

З 29 жовтня по 6 листопада, у турецькому місті Ізмір пройшов молодіжний чемпіонат світу з міжнародних шашок-100. Нашу країну на цьому турнірі, в різних вікових категоріях, представляли 13 спортсменів (6 хлопців та 7 дівчат). Серед юнаків до 16 років (кадети), честь України захищав наш земляк ‒ косівчанин Орест Слава, учень 9 класу Косівської ЗОШ № 1.

Орест увійшов в топ-10 найсильніших шашкистів світу у своїй віковій категорії, поступившись в очній зустрічі лише новому чемпіону світу з Монголії. В запеклій боротьбі, поміж 30-тьма кращими спортсменами з 14-ти країн світу, талановитий косівчанин виборов почесне п’яте місце.  В рамках цього турніру також пройшов і чемпіонат світу з турецьких шашок, в якому Орест зайняв 4 місце.

А в серпні цього року Орест зайняв шосте місце на молодіжному чемпіонаті Європи з міжнародних шашок-100, який проходив в місті Пінськ (Білорусія).

Раніше юнак навчався майстерності гри в шашко-шаховому гуртку «Етюд» у Косівському РЦДТ (керівник Володимир Хлопков). Згодом, він почав тренуватись під керівництвом чемпіонки світу з шашок-100 Ольги Балтажи з Івано-Франківська.

Більше інформації про здібного спортсмена тут:

Тарас ПАСИМОК.

Share