Хамства на дорогах не буде

Про зміни до Правил дорожнього руху ми поспілкувалися з головним даішником району майором міліції І. Р. Пастернаком.

В розмові з водіями з’ясувалось, що вони готові платити великі штрафи за порушення Правил, та не хочуть миритися з проявами хамства на дорогах.

Цю думку учасників дорожнього руху ми постаралися довести до керівника районних даішників.

— Інколи проводяться оперативні заходи, чи може інспектор ДАІ зупиняти автомобіль «для перевірки документів»?

— Є ряд міліцейських операцій, під час яких дозволено зупиняти автомобіль для перевірки, навіть якщо водій нічого не порушив.

— В одному з попередніх номерів «Гуцульського краю» було роз’яснено читачам правила їхньої поведінки, якщо вони не погоджуються з діями чи поведінкою інспектора ДАІ. Що порекомендуєте ви?

— Якщо є такі явища, при. управлінні ДАІ працює «гаряча лінія». Телефонуйте на номер 3-05-73. За кожним дзвінком проводиться перевірка.

— Керую автомобілем за дорученням. Відтепер, окрім доручення, потрібний якийсь тимчасовий талон…

— Така вимога Закону. На підставі доручення, в МРЕВ виписують талон на право тимчасового керування транспортним засобом. Діє цей талон весь час, поки діє доручення.

— Якщо людина зареєстрована (прописана) в іншому регіоні України? То що, потрібно їхати в той регіон оформляти талон?

— Ні, можна оформити тимчасовий талон за місцем фактичного проживання.

— Чи потрібні шляхові листи для керування автомобілями, що належать юридичним особам? Є роз’яснення Держкомстатистики, що якщо автомобілі використовуються в межах області, шляховий лист можна виписувати на місяць.

— Для керування автомобілями, що належать юридичним особам, шляхові листи необхідні. Є таке розуміння як великі шляхові листи. Вони справді виписуються на місяць. Та виїзд і в’їзд у цих листах мають записуватися щодня.

— Кабінет Міністрів України своєю Постановою значно змінив правила проведення технічного огляду в 2009 році. З наступного року технічний стан транспортних засобів перевірятимуть не в підрозділах ДАІ, а в комерційних структурах, які здобудуть право на такий вид діяльності.

— Суб’єкти господарювання, які вирішать проводити техогляд транспортних засобів, для отримання повноважень на це мають надати в ДАІ документи, які засвідчують, що вони відповідають акредитаційним вимогам. Такі підприємства, зокрема, мають мати комп’ютерне обладнання з підключенням до Інтернету — для ведення електронного журналу обліку протоколів перевірки та передачі відповідної інформації до бази даних ДАІ. На їх площах має бути обгороджена територія пункту технічного контролю, освітлення в темну пору доби, тверде дорожнє покриття під’їзних шляхів та майданчика очікування або стоянки, інформаційні стенди із зазначенням схеми руху та дорожніх знаків.

Отож, з наступного року водії проходитимуть техогляд автомобілів у визначених ДАІ підприємствах. Там вони отримуватимуть протоколи перевірки технічного стану й з цими протоколами прямуватимуть у підрозділи ДАІ за місцем постійної або тимчасової реєстрації транспортного засобу. Інспектор ДАІ, ознайомившись з протоколом, видаватиме водієві талон про проходження техогляду.

Талони про проходження техогляду не видаватимуть водіям, які не заплатили накладені на них за порушення правил дорожнього руху адміністративні штрафи.

— Як поступати водіям, які загубили талон про техогляд власного автомобіля?

— Якщо втрачено талон, то відповідно до Порядку проведення державного технічного огляду автомобілів, автобусів, мототранс-порту та причепів, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 26 лютого 1993 року №141, транспортний засіб має повторно пройти технічний огляд на загальних підставах з представленням при цьому квитанцій про сплату встановленої суми податку з власників транспортних засобів за поточний і минулий роки та інших передбачених законодавством платежів, після чого видається новий галон про проходження техогляду автомобіля.

— Зараз водії бояться зупиняти автобуси і маршрутні таксомотори будь-де, тільки на офіційних зупинках. Але це не завжди вигідно пасажирам…

— З цим питанням слід звертатися до власників шляхової мережі. Ми пише погоджуємо такі питання.

— Може, хочете висловити свої побажання водіям — читачам нашого часопису?

— Успіху. А успіх супроводжує тих, хто його шукає.

З гостем редакції розмовляв Мирослав Лучко

Share