Кей-поп як стиль життя

Я – підліток 21 століття. В моєму житті завжди присутня музика, яка надихає мене. Чи то поп, чи інді, чи рок – не важливо, головне, щоб було до душі. Але тільки один жанр захопив моє серце: кей-поп.

Якщо говорити простими словами, а не фразами з Вікіпедії, то кей-поп – це музичний жанр, який був створений в Південній Кореї. Він поєднує в собі різні музичні стилі: від електро до джазу. Зараз найбільш популярними є кей-поп групи: як чоловічі, так і жіночі.

Якщо вже говорити про популярність, то найбільш популярним бойз-бендом, не тільки в Кореї, але й у всьому світі є BTS, що з корейської розшифровується як “куленепробивні хлопці”. Цей гурт з семи учасників має армію фанатів по всьому світу.

З допомогою своєї фан-бази, вони завоювали Billboard, MMA, MAMA і ще з десяток інших премій. Авжеж, за таке масивне поширення корейської культури серед світу BTS отримали орден за “Культурні заслуги”, що, як на мене, є великою честю. Говорячи про їхню творчість, я сміло можу сказати, що всі нагороди, які вони мають, є заслуженими. Армія їхніх фанатів знаходять надію в піснях BTS, оскільки кожна пісня має сенс.

Більшість композицій написані про любов до себе, деякі про саме почуття любові, ну і авжеж для хейтерів. Але, напевно, найбільш прекрасні їхні пісні – це пісні для їхніх фанатів. Всі семеро учасників віддячують фанатам, або ж співають про те, як вони скучили за ними, наприклад, під час пандемії. Пісні BTS справді надихають і наповнюють силами фанатів.

Щодо жіночих груп, то найпопулярнішими є BlackPink. Група складається з чотирьох учасниць. Дівчата дебютували порівняно недавно, але вже здобули велику популярність. Їхні енергійні пісні підривають сцену.

Моментом шаленої популярності стала їхня пісня “Kill this love” 2019 року. Тоді про них дізналися вже всі.

Щодо творчості, то, в порівнянні з BTS, вона спрямована тільки на любов: як надихаюче, так і на (як би це сумно не звучало) жалюгідне почуття.

Існує ще сотні кей-поп груп, про які можна говорити вічно. Найбільшою популярністю користуються: Twice, Stray Kids, EXO, Itzy, Got7, 2AM, NCT та інші.

Кей-поп вже став не тільки жанром музики, а цілою субкультурою. Кей-попери (фанати кей-попу) слідують корейським “трендам”, стилю. Таким чином вони розпізнають і знаходять один одного. Авжеж, я говорю не про всіх, а тільки про більшість, адже все ж таки ми унікальні особистості.

Ще можу додати, що кей-поп – не тільки молодіжний напрямок. Я не раз зустрічала людей середнього або ж похилого віку, які були фанатами кей-попу. Тому тут, стереотип про “маленьких дівчаток, що слухають кей-поп”, розбивається.

Діана Радиш

Діана Радиш

Деякі люди вважають безглуздим захоплюватися кей-попом тільки для підтримки самого себе. Так, можливо це не найкращий і не найефективніший варіант, але з іншого боку, фанатів цієї музики є мільйони по всьому світу. В кожному місті знайдеться хоча б два фанати, з якими можна подружитися. Спільний інтерес дає змогу знайти нових хороших друзів, на яких можна буде опиратися, і які справді заставлять вірити в хороше.

Діана Радиш,
випускниця Школи універсального журналіста на базі НаУ «Острозька академія»

Share