До уваги пільговиків району!

З 1 січня цього року розмір соціальної податкової пільги, що дає право на отримання пільг згідно з Постановою КМУ від 4.06.2015 року № 389 «Про затвердження Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї», складає 3180 грн.

Якщо середньомісячний дохід сім’ї в розрахунку на одну особу перевищує величину доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, пільга з 1 січня припиняється (дохід до розрахунку брали за II півріччя 2020 року).

Якщо середньомісячний дохід сім’ї в розрахунку на одну особу не перевищує величину доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, пільговик має право на відновлення пільг з 1.01.2021 р.

Також додатково повідомляємо, що Постанова КМУ від 28 жовтня 2020 року №1035 «Про внесення змін до деяких постанов КМУ» визначає порядок взаємодії об’єднаних територіальних громад і органів соціального захисту населення з 1 січня, зокрема, припиняється прийом документів для призначення державних допомог, пільг та компенсацій спеціалістами органів соціального захисту населення безпосередньо від громадян, крім надісланих поштою або в електронній формі (через офіційний вебсайт Мінсоцполітики, Єдиний державний вебпортал електронних послуг).

З 1 січня документи від громадян приймають виключно уповноважені особи виконавчих органів сільських, селищних рад відповідної територіальної громади і посадові особи центру надання адміністративних послуг та передаватимуть їх органові соціального захисту населення.

З 1 березня 2021 р. заяви з необхідними документами посадові особи територіальної громади будуть приймати виключно з формуванням електронної справи.

Василь Ропар, начальник управління праці та соціального захисту населення РДА.

Share