Кримінальний огляд

13 січня до Косівського відділу поліції звернувся 22-річний мешканець району із заявою про те, що він виявив зникнення 600 гривень. Поліцейські встановили, що 2 січня 23-річний житель Коломийського району, якого раніше неодноразово притягували до кримінальної відповідальності, перебував у будинку заявника. Під час спільного розпивання спиртних напоїв, скориставшись тим, що за його діями ніхто не спостерігає, з гаманця, який лежав у куртці заявника, викрав 600 гривень. Зловмисник у скоєному зізнався, викраденими коштами розпорядився на власний розсуд. За фактом крадіжки розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.185 КК України.

14 січня надійшло повідомлення зі служби «102» від заступника директора НПП «Гуцульщина» про те, що невідомі особи в нічний період часу викрали металеву розбірну огорожу, довжиною приблизно 50–60 м. За фактом крадіжки розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.185 КК України. Проводяться заходи з метою встановлення осіб, які скоїли крадіжку.

14 січня до відділу поліції звернувся 43-річний мешканець району із заявою про те, що в селі Старих Кутах під час конфлікту йому спричинив тілесні ушкодження знайомий. Заявник звернувся за медичною допомогою до Косівської ЦРЛ. За фактом спричинення тілесних ушкоджень розпочато кримінальне провадження за 4.1 ст.125 КК України.

16 січня надійшло повідомлення зі служби «102» про те, що в місті Косові виявлено труп 58-річного господаря будинку. Чоловік проживав сам, з вересня 2020 року зловживав алкогольними напоями. Під час огляду місця події слідів насильницької смерті не виявлено. Тіло направлено в морг для проведення судово-медичної експертизи та встановлення причини смерті. За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

16 січня о 20 годині у селі Космачі трапилася смертельна аварія. Як встановили правоохоронці, 29-річний місцевий мешканець, керуючи квадроциклом «Зигикі» та рухаючись ґрунтовою дорогою, не впорався із керуванням, внаслідок чого транспортний засіб перекинувся. У результаті аварії 10-річний пасажир від отриманих травм помер дорогою до лікувального закладу в кареті швидкої допомоги. Пасажирку, 37-річну місцеву мешканку, доставлено у медзаклад з травмами. Водія перевірили на стан сп’яніння — він був тверезий. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України.

19 січня о 21:28 год. надійшло повідомлення зі служби «102» про те, що у с. Космачі виник конфлікт заявника з працівниками лікарні. На місці події в селі Космачі було встановлено, що заявник перебуває у стані алкогольного сп’яніння. Не усвідомлюючи своїх дій, він телефонував на спецлінію «102». На громадянина було складено адміністративний протокол за ст. 183КУпАП.

19 січня надійшло повідомлення зі служби «102» про те, що у с. Лючі син (раніше судимий на 15 років за вбивство) б’є матір. Поліцейські приїхали на місце події. Конфлікт припинено. На правопорушника винесено тимчасовий заборонений припис щодо недопущення вчинення насильства в сім’ї відносно матері в майбутньому та складено адміністративний протокол заст. 173 ч. 2КУпАП.

Косівський ВП ГУНП.

Share