Про діяльність кризового центру «Місто добра» для жінок з дітьми, які постраждали від насильства в сім’ї

«Місто добра» — це опора для дітей та матерів, які зможуть жити тут, поки не здолають кризу, поки не почуватимуться вільними та впевненими у суспільстві.

З метою сприяння в наданні послуг особам, які постраждали від домашнього насильства, зокрема — у частині забезпечення місцем тимчасового, безпечного, цілодобового перебування, організації допомоги особам, які опинилися у складних життєвих обставинах і не мають місця проживання, у яких відсутні документи, що посвідчують особу, як наслідок — виникають проблеми з працевлаштуванням і пошуком житла, а також для збереження родинних зв’язків між мамою і дитиною — організовано роботу кризового центру «Місто добра» для жінок з дітьми.

Центр є не лише тимчасовим притулком і місцем безпечного проживання постраждалих від домашнього насильства, але й — комплексною програмою соціалізації жінок, після завершення якої жінка-мама самостійно може забезпечувати себе і своїх дітей.

Осіб, які перебувають в кризовому центрі, забезпечують усіма необхідними речами, засобами гігієни, продуктами харчування. Разом з тим, умови перебування тут адаптовані для осіб з інвалідністю.

Мешканці притулку отримують кваліфіковану медичну, юридичну, психологічну, педагогічну допомоги, здобувають навички ведення домашнього господарства, за потреби — можуть здобути освіту.

Програма розвитку є індивідуальною і базується виключно на можливостях тієї чи іншої жінки.

Для зарахування до кризового центру необхідні:

  • попереднє узгодження із центром за телефоном чи електронною поштою;
  • флюорографія;
  • аналіз на інфекції. Місцезнаходження: м. Чернівці, вул. Річна, 10.

Контакти:

  • 0 (800) 503231 — безкоштовний з усіх номерів у межах України;
  • (099) 2000103 — офіс БФ «Я — майбутнє України»;
  • (050) 2436971 — керівниця Марта Левченко.

Офіційний сайт

Василь Ропар,
начальник управління праці та соціального захисту населення РДА.

Share