Кримінальний огляд

1 жовтня до Косівського відділу поліції звернулася 44-річна мешканка району із заявою про те, що у період часу з 2:00 до 3:00 години невстановлена особа, перебуваючи на АЗС, що в селі “Подові, викрала мобільний телефон заявниці, який лежав на стільці. За фактом крадіжки розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.185 КК України. Проводимо заходи щодо встановлення особи, яка вчинила цю крадіжку.

2 жовтня працівники групи реагування патрульної поліції Косівського відділу поліції під час несення служби у селі Старих Кутах зупинили автомобіль «Фіат», під керуванням 57-річного жителя Чернівців. Під час перевірки документів поліцейські встановили, що водій на території району приймав і перевозив чорні та кольорові метали без відповідних документів. Автомобіль з металобрухтом вилучено. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 213 КК України (порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом).

4 жовтня зі служби «102» надійшло повідомлення від 40-річного косів’янина про те, що за місцем свого проживання помер 62-річний мешканець Косова. Чоловік проживав сам, зловживав спиртними напоями, хворів. Під час огляду місця події слідів насильницької смерті не виявлено. Тіло чоловіка направлено в патолого-анатомічне відділення для проведення судово-медичної експертизи і встановлення причини смерті. За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

5 жовтня до Косівського відділу поліції звернулася 47-річна мешканка району із заявою про те, що з території кіоску швидкого харчування, що в селі Тюдові, невідома особа викрала сумку, в якій були мобільний телефон, гроші та документи заявниці. За фактом крадіжки розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.185 КК України. Встановлено, що крадіжку вчинив 19-річний мешканець району. Хлопець у скоєному зізнався. Викрадені речі вилучено.

5 жовтня до Косівського відділу поліції надійшло три звернення від мешканців району про спричинення їм тілесних ушкоджень. За всіма фактами розпочаті кримінальні провадження за ч.1 ст.125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження). За вчинення цього кримінального проступку Кримінальний кодекс передбачає покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн.) або громадських робіт на строк до 200 годин, або виправних робіт на строк до одного року.

Бійка не вирішує конфлікт, а ще більше його ускладнює. Тому просимо вас бути добрішими і поступливішими один до одного.

Косівський ВП ГУНП.
«Гуцульський край», №41, 9.10.2020 року

Share