Кримінальний огляд

23 вересня до Косівського відділу поліції звернулася 81-річна мешканка міста Косова із заявою про те, що 20 вересня дві невідомі особи з її будинку викрали 19500 гривень. Поліція встановила, що 20 вересня о 16 годині дві невідомі особи ромської національності під приводом продажу посуду зайшли до будинку заявниці та запропонували здійснити покупку.

Заявниця купила посуд і, повернувшись у кухню, побачила, що зник конверт з грошима, який лежав на кухонному столі. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.185 КК України (крадіжка). Поліцейським вдалося встановити осіб, які продали посуд заявниці, вони пояснили, що заявниця сама заплатила їм 19500 гривень за придбаний посуд. Кошти жінці повернули.

Поліція Косівщини застерігає громадян від необдуманих кроків, які в подальшому можуть вартувати заощаджень чи цінних речей. Щоб не стати жертвою обману, не здійснюйте покупок у випадкових перехожих. Не варто користуватись послугами незнайомців для придбання речей чи дорогоцінних виробів за низькою ціною.

Пам’ятайте, що цим злочинці маскують свої дії. У таких випадках зловмисники, вдвох або по одному, приходять до літніх одиноких людей і пропонують купити недорогі речі.

Входячи в довіру, вони проникають до помешкання і уважно стежать за тим, звідки жертва дістає гроші, щоб розплатитись за покупку. Після цього один з них відволікає господаря, а другий краде гроші та цінні речі. Тому ніколи не впускайте у помешкання незнайомців. Бережіть себе та своє майно!

23 вересня до відділу поліції надійшли матеріали з ДП «Курське лісове господарство» за фактом виявлення незаконної порубки двох буків та однієї берези, загальною кубомасою 8,56 куб. м, на території Березівського лісництва. Сума заподіяних збитків становить 24342 грн. Встановлено, що самовільну рубку вчинив 21-річний мешканець району. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.246 КК України.

24 вересня приблизно о 2 годині ночі трапилася ДТП за участю мотоцикла. Як попередньо встановили правоохоронці, 18-річний житель району, керуючи мотоциклом «Vірег», на заокругленій ділянці дороги не обрав безпечної швидкості, не впорався із керуванням, виїхав на узбіччя, після чого з’їхав у кювет, де зіткнувся із бетонною трубою. Внаслідок аварії 17-річну пасажирку мотоцикла з травмами доставили до лікувального закладу. Водій був тверезий. Поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Проводиться слідство.

Косівський ВП ГУНП.
«Гуцульський край», №40, 2.10.2020 року

Share