Кримінальний огляд

2 вересня до Косівського відділу поліції надійшло повідомлення зі спецлінії «102» від 42-річної мешканки району про те, що в нічний період невідома особа з території її господарства викрала велосипед, вартістю 8000 гривень. За фактом крадіжки розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.185 КК України.

4 вересня до відділу поліції надійшло повідомлення від 75-річного мешканця району про те, що, коли його не було вдома, невідома особа незаконно проникла в його будинок і там зачинилася. Поліцейські оперативно виїхали на місце події і затримали зловмисника. Ним виявився 22-річний мешканець Коломийського району, який неодноразово раніше притягувався до кримінальної відповідальності, в тому числі за вчинення крадіжок. Цього разу, завдяки пильності заявника та оперативності поліцейських, зловмиснику не вдалося нічого поцупити. За фактом незаконного проникнення до житла правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст.162 КК України.

4 вересня на пилорамі, що в с. Шешорах, під час виконання роботи на деревообробному верстаті отримав травму ніг 54-річний місцевий мешканець, унаслідок якої помер на місці події до приїзду швидкої медичної допомоги. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою).

5 вересня до відділу поліції надійшло повідомлення про те, що в селі Кривобродах 60-річний місцевий житель під час збору яблук з власної необережності впав з дерева й отримав тілесні ушкодження, від яких помер на місці. За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

6 вересня до відділу поліції звернулася 48-річна мешканка Галицького району. Жінка повідомила, що невідома особа пошкодила вхідні двері і проникла до її дачного будинку, що у с. Снідавці, викрала телевізор, два електричні конвектори, електричну плиту та обігрівач. На місце негайно виїхала слідчо-оперативна група. В ході оперативно-розшукових заходів поліцейські за декілька годин встановили та розшукали особу, причетну до вчинення злочину. Нею виявився 34-річний мешканець Коломийського району, який знаходився у сусідньому селі. Чоловіка уже раніше притягали до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів, але на шлях виправлення він не став.

У ході розслідування кримінального провадження поліцейські встановили, що підозрюваний також причетний до вчинення ще однієї крадіжки з дачного будинку мешканця Косівського району. Правоохоронці встановили, що зловмисник, пошкодивши металопластикове вікно, проник усередину приміщення, поцупив телевізор, тюнер і гірський велосипед.

У вчиненні кримінальних правопорушень підозрюваний зізнався. Крадене правоохоронці вилучили частково, бо телевізори зловмисник встиг реалізувати.

Наразі підозрюваний затриманий в процесуальному порядку та поміщений до ізолятора тимчасового тримання. Вирішується питання повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

За фактами крадіжок слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 3. ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло) Кримінального кодексу України.

7 вересня до відділу поліції надійшли матеріали із Державного підприємства «Кутське лісове господарство» про те, що 29 серпня невідома особа на території Берегівського лісництва незаконно вчинила незаконну порубку 6 ялиць (12,89 куб.м), чим спричинила шкоду природному середовищу на загальну суму 42348 грн. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст.246 КК України.

Косівський ВП ГУНП.
«Гуцульський край», №37, 11.09.2020 року

Share