Кримінальний огляд

21 серпня до Косівського відділу поліції із заявою звернулася 34-річна мешканка району. Жінка заявила, що її колишній чоловік не виконує рішення суду щодо сплати аліментів на утримання їхніх двох неповнолітніх дітей. Чоловік заборгував 101 099 гривень. За фактом ухилення від сплати аліментів на утримання дітей розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 164 КК України.

21 серпня до Косівського відділу поліції надійшло повідомлення від виконувача обов’язків директора Кутського лісового господарства про те, що на території Берегівського лісництва невідомі особи здійснюють розкопки. На місці події поліція встановила, що два мешканці Сумської області спільно з мешканцем Полтавської області з початку серпня цього року без передбаченого законом дозволу за допомогою знарядь (помпи, лопат, лотків, тарілок, шлангів) в руслі потічка Медвежий видобували корисні копалини загальнодержавного значення. У зловмисників поліцейські вилучили знаряддя та незаконно видобуті корисні копалини — крупинки металу жовтого кольору, приблизною вагою 0,3 г. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.240 КК України (порушення правил охорони або використання надр).

23 серпня до Косівського відділу поліції із заявою про крадіжку звернувся 27-річний житель району. Чоловік заявив проте, що 18 серпня приблизно о 15:00 год. невідома особа шляхом вільного доступу з будинку його дядька викрала мобільний телефон. За фактом крадіжки розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 185 КК України. Правоохоронці встановили, що до вчинення цього кримінального правопорушення причетний місцевий мешканець, який неодноразово притягався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжок. Зловмисник у скоєному зізнався. Телефон вилучено та невдовзі буде повернуто власнику. Досудове розслідування триває.

24 серпня до Косівського відділу поліції надійшло повідомлення від чергового лікаря Косівської центральної районної лікарні про те, що у медичний заклад потрапив на лікування 48-річний мешканець району з діагнозом: мозкова кома, закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку. Поліція встановила, що 23 серпня майже о 21:00 год. потерпілий разом із своїм молодшим братом за місцем проживання розпивали алкогольні напої. Між ними виник конфлікт, який продовжився у коридорі будинку, де молодший брат, не маючи умислу, штовхнув потерпілого в ділянку грудної клітки. Останній, не втримавшись на ногах, перечепився через поріг вхідних дверей житлового будинку, впав на кам’янисте покриття подвір’я і втратив свідомість.
За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст.128 КК України (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження).

24 серпня у власному господарстві покінчив життя самогубством через повішання 79-річний мешканець району. Чоловік проживав у власному будинку сам, був інвалідом 1 групи (приблизно. 17 років тому через хворобу йому ампутували обидві ноги вище колін). 24 серпня приблизно об 11 год. дочка, яка проживає у сусідньому будинку, принесла батькові сніданок. Останній почував себе добре, на здоров’я не жалівся. Приблизно о 17 год., коли дочка в черговий раз зайшла до будинку, виявила батька повітаним на міжкімнатних дверях. За життя чоловік неодноразово погрожував покінчити життя самогубством через інвалідність. Під час огляду місця події слідів насильницької смерті, окрім странгуляційної борозни на шиї, не виявлено. Тіло доставили в патологоанатомічне відділення Косівської ЦРЛ для проведення судово-медичної експертизи та встановлення причини смерті. За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

25 серпня до Косівського відділу поліції із заявою звернувся 52-річний житель району. Чоловік заявив, що приблизно о 14:30 год. під час короткочасної суперечки йому спричинив тілесні ушкодження сусід. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження).

Косівський ВП ГУНП.

Share