Кримінальний огляд

23 червня до Косівського відділу поліції надійшло повідомлення зі служби «102» від мешканки району про те, що 22 червня о 16 год. під час суперечки сусід спричинив тілесні ушкодження її 80-річній матері. Потерпіла звернулася у поліцію із заявою. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження).

24 червня о 1 годині ночі зі служби «102» надійшло повідомлення від 46-річного жителя району про те, що у селі Пістині, біля цілодобового магазину із ким безпричинно зчинили сварку та побили його невідомі особи. За фактом хуліганських дій розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.296 КК України. 24 червня о 10 годині зі служби «102» надійшло повідомлення від 89-річної мешканки району про те, що 21 червня знайомий викрав з її будинку 24 тисячі гривень. Поліція встановила, що 32-річний житель Верховинського району, який тимчасово проживав у заявниці з 11 червня і допомагав їй по господарству, в той час, коли її не було у будинку, поцупив 24 тисячі гривень, які зберігалися у відкритому та відомому йому місці, і покинув територію у невідомому напрямку.

Чоловік вже мав проблеми з законом, він неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжок. Наразі встановлюється його місце перебування. За фактом крадіжки розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.185 КК України.

26 червня приблизно о 10 год. у с. Кобаках під час прибирання у власному господарстві 62-річна жінка проявила неуважність, втратила рівновагу та впала у криницю, де загинула. Тіло жінки доставлено в паталогоанатомічне відділення ЦРЛ для проведення судово-медичної експертизи та встановлення причини смерті. За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

26 червня до поліції звернулася 75-річна жителька району із заявою про те, що її 45-річний син систематично вчиняє щодо неї домашнє насильство. Чоловік неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства. Відкрито кримінальне провадження за ст. 126-1 КК України.

28 червня зі служби «102» надійшло повідомлення від 67-річного жителя району про те, що в с. Рибному у руслі річки Черемош він виявив чоловіка без ознак життя. Поліція встановила, що померлий із Верховинського району, який 21 червня потрапив у дорожньо-транспортну пригоду під час повені в селі Яблуниці внаслідок перекидання автомобіля в річку. Тіло чоловіка доставлено в паталогоанатомічне відділення ЦРЛ для проведення судово-медичної експертизи та встановлення причини смерті. За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

29 червня о 1:40 год. до поліції надійшло повідомлення від начальника сектору реагування патрульної поліції Косівського РВ про те, що о 1:30 год. у селі Яворові водій автомобіля, мешканець Долинського району, надав неправомірну вигоду працівникам поліції в сумі 200 гривень за непритягнення його до адміністративної відповідальності. Відносно водія розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Косівський ВП ГУНП.

Share