Кримінальний огляд

18 червня до Косівського відділу поліції надійшло повідомлення від РП «Райагроліс» за фактом виявлення на території Кобаківського лісництва незаконної порубки 9 буків та 1 дуба, загальною кубомасою 12,64 м.куб., на суму 46 736 грн. Незаконну порубку дерев вчинив 54-річний мешканець району. За цим фактом працівники поліції розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст.246 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 17000 до 25200 гривень або арешту терміном до 6 місяців, або обмеження волі терміном до 3 років, або позбавлення волі на такий самий термін.

18 червня до поліції звернулася 46-річна мешканка району із заявою про те, що 17 червня приблизно о 18:00 год. під час словесної суперечки їй спричинив тілесні ушкодження у вигляді перелому лівої ліктьової кістки руки 44-річний знайомий. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 122 КК України (умисне тілесне ушкодження середньої тяжкості).

Цього ж дня до поліції надійшло повідомлення від диспетчера швидкої медичної допомоги про те, що бригада виїхала на ножове поранення живота в селі Уторопах, яке отримав чоловік, віком приблизно 40 років. Потерпілого швидка медична допомога доставила до Коломийської лікарні з тілесними ушкодженнями у вигляді проникаючого ножового поранення черевної порожнини. Поліція встановила, що тілесні ушкодження 34-річний мешканець Коломийського району отримав в селі Вербовці. Чоловік пояснив, що впав на кусок арматури на узбіччі дороги, самотужки добирався до Коломийської ЦРЛ. В селі Уторопах йому стало погано і’він звернувся до місцевих жителів, щоб викликали швидку медичну допомогу. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 128 КК України (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження). Досудове розслідування триває.

19 червня в селищі Яблунові працівники групи реагування патрульної поліції Косівського відділу поліції зупинили автомобіль марки «Ауді-80», яким керував житель Надвірнянського району. Під час перевірки документів чоловік надав свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу з явними ознаками підробки (номер кузова автомобіля не відповідав номеру, зазначеному у свідоцтві). За цим фактом розпочато кримінапьне провадження за ч.4 ст.358 КК України (використання завідомо підробленого документа).

20 червня надійшло повідомлення про те, що в місті Косові під горою Сопка виявлено тіло молодого чоловіка. Встановлено, що у лісовому масиві покінчив життя самогубством через повішання на дереві 28-річний місцевий мешканець, який проживав сам та нещодавно повернувся із-за кордону, де перебував на заробітках. Під час огляду місця події слідів насильницької смерті, окрім странгуляційної борозни в області шиї, не виявлено, передсмертної записки не було. За цим фактом порушено кримінальне провадження. Тіло доставили у паталогоанатомічне відділення ЦРЛ для проведення судово-медичної експертизи та встановлення причини смерті.

20 червня в період з 17 до 20 год. в селі Шешорах невідома особа, розбивши вікно задньої дверки автомобіля «Мерсеседес-Бенц», викрала 15000 гривень, 1030 євро та 200 доларів США, які належали жителю міста Коломиї, та знаходились у гаманці на задньому сидінні автомобіля. За фактом крадіжки розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.185 КК України.

22 червня до Косівського відділу поліції звернувся 40-річний мешканець району із заявою про те, що 10 червня приблизно о 20:30 год. жителі села Великого Рожина самовільно забрали з його господарства 1 куб. м лісодеревини, яку він виписав у лісовому господарстві. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст.356 КК України (самоправство).

Косівський ВП ГУНП.

«Гуцульський край», №26, 26.06.2020 року

Share