Кримінальний огляд

22 квітня у Косівський відділ поліції надійшло повідомлення від 22-річного жителя району про те, що в селі Старих Кутах, у лісі він виявив скелетований труп. Під час проведення поверхневого огляду трупа поліцейські за участю судово-медичного експерта встановили, що кістки скелета чоловічої статі та череп не мають видимих пошкоджень. З місця події вилучено одяг трупа та мотузку з дерева біля нього. Скелет відправили в патолого-анатомічне відділення для проведення судово-медичної експертизи. За фактом смерті розпочато кримінальне провадження.

22 квітня 26-річний житель району заявив про те, що 11 квітня в селі Уторопах під час словесної суперечки йому спричинив тілесні ушкодження знайомий. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження).

23 квітня із заявою про крадіжку звернулася 22-річна косівчанка. 10 квітня у магазині в місті Косові невідома особа викрала декоративну косметику та пробники парфумів. За фактом крадіжки розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.185 КК України. Під час розшукових заходів встановлено, що крадіжку вчинила 21-річна жителька району, їй оголошено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185 КК України. Кримінальне провадження направили до суду.

23 квітня у селі Кобаках за місцем проживання помер 57-річний місцевий житель. Зі слів родичів, він протягом останніх місяців зловживав алкогольними напоями, скаржився на біль у животі, проте за медичною допомогою не звертався. Тіло чоловіка направили в патолого-анатомічне відділення для проведення судово-медичної експертизи та встановлення причини смерті. За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

24 квітня у Косівський відділ поліції надійшли матеріали із Косівського РП «Райагроліс» за фактом виявлення на території Яворівського лісництва незаконної порубки 4 ялин загальною кубомасою 4 куб. м. Сума заподіяних збитків становить 40508 грн. У скоєнні лісопорушення підозрюють 57-річного місцевого жителя. За фактом незаконної порубки лісу розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.246 КК України.

25 квітня із заявою звернувся 37-річний мешканець району. 23 квітня в с. Рожнові під час суперечки йому спричинив тілесні ушкодження знайомий. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст.125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження).

26 квітня звернувся 25-річний житель району із заявою про те, що вночі невідомі особи викрали з його гаража автомобіль «Опель Кадет». Поліція встановила, що в селі Яворові у період часу з 20 години 25 квітня до 11 години 26 квітня невідома особа відчинила двері гаража, заволоділа автомобілем, що належить заявникові, та покинула місце злочину. За фактом незаконного заволодіння транспортним засобом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.289 КК України. В результаті проведення першочергових розшукових дій було встановлено, що невідомий водій, керуючи автомобілем «Опель Кадет» приблизно о 6 годині 26 квітня не впорався з керуванням і з’їхав,, у кювет на вулиці Незалежності в селі Смодній, після чого місце ДТП покинув. Поліцейські встановили особу водія. Ним виявився 20-річний житель Верховинського району. За вчинення дорожньо-транспортної пригоди на нього складено адміністративні протоколи за ст.122-4, 124, 126 КУпАП, а за незаконне заволодіння транспортним засобом він понесе кримінальну відповідальність за ч.2 ст.289 КК України. Йому оголошено про підозру. Суд обрав щодо нього запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Досудове розслідування триває.

26 квітня мешканець району повідомив про те, що в селі Старому Косові, в будинку, він виявив померлого брата, 1966 року народження. Чоловік проживав сам, хворів, мав епілептичні напади, зловживав алкоголем. Під час огляду місця події слідів насильницької смерті не виявлено. Тіло направили в патолого-анатомічне відділення для проведення судово-медичної експертизи та встановлення причини смерті. За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

26 квітня до Косівського відділу поліції із заявою про кримінальне правопорушення звернувся 30-річний житель району. Чоловік заявив, що невідома особа шляхом зловживання довірою заволоділа його грошима у сумі 18230 гривень. Заявник через інтернет-мережу знайшов оголошення про продаж трактора і за його доставку переказав 18230 гривень. Однак товар він так і не отримав. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.192 КК України (заподіяння майнової шкоди шляхом обману або зловживання довірою).

26 квітня до відділу поліції надійшло повідомлення від мешканки району про те, що у житловому будинку 43-річного жителя села Середнього Березова вона виявила господаря без ознак життя. Чоловік проживав сам, зловживав алкогольними напоями. Під час огляду місця події слідів насильницької смерті не виявлено. Тіло направили в патолого-анатомічне відділення для проведення судово-медичної експертизи та встановлення причини смерті. За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

Косівський ВП ГУНП.
«Гуцульський край», №18, 1.05.2020 року

Share