Ігор Маковійчук — збірка «Ріка осінньої сльози»

Так назвав свою першу збірку молодий поет із селища Кут Ігор Маковійчук. Її презентацію організувала і провела Кутська бібліотека за підтримки місцевих просвітян та працівників Народного дому.

Презентація відбулася у концертному залі Кутської школи мистецтв, де витає творчий дух і саме він, напевно, сприяв душевній розмові автора з гостями. Вечір-зустріч розпочала завідувачка бібліотекою М.Юревич. Щирі слова радості за молодого поета висловили редактор збірки, поет М.Близнюк, директор Кутської ЗОШ І-ІІІ ст. Л.Юсипчук. Завітали на зустріч і колеги І.Маковійчука – працівники кредитної спілки «Косівська». Голова її правління О.Довгун сказала, що не перестає дивувати її цей молодий багатогранний чоловік, у якого така нестримна жага до життя, велика віра в Бога та Україну.

Молодому поету болять події сьогоднішнього дня, у своїх творах він підносить людські стосунки і почуття на вищий щабель духовності.

На вечорі були приємні сюрпризи для поета і для гостей. У музичному вітанні викладачів школи мистецтв прозвучали вірші І.Маковійчука у виконанні Л.Ковалюк, покладені на музику викладача школи Я.Ільницького. Поезія Ігоря звучала і на великій сцені — П.Дворський написав музику на слова кутського поета і виконує його пісню «Дві свічі».

Твори І.Маковійчука хвилюють читача і пробуджують емоції, на його вірші легко пишеться музика і творяться чудові пісні.

Збірка «Ріка осінньої сльози» — перша поетична ластівка молодого поета, і хай щастить йому на творчій стежині.

А. Лазорик,
директор Кутського народного дому

Share