Зустрінемо Новий рік достойно

Ось і настала зима — пора новорічно-різдвяних свят, пора снігу, веселощів, колядок… Старий 2008 рік завершується. І от-от наступить чи не найулюбленіше зимове свято — Новий рік.

Новий рік у всіх країнах — це величне, урочисте, радісне дійство, яке символізує початок чогось нового, доброго, світлого… Бо саме у новому році кожен з нас хоче зробити щось більше, те, що, можливо, не встиг зробити торік.

Із святкуванням Нового року пов’язано дуже багато прикмет. Кажуть, якщо 1 січня зранку до вас в оселю зайде чоловік, то увесь рік пройде в достатку, не буде ніяких фінансових проблем. Або, наприклад, жінки у новорічну ніч обов’язково повинні одягти нову білизну. І багато хто одягає, хоча не всі знають, що ця прикмета означає. Однак є можливість потішити себе і коханого.

І якщо вже говорити про прикмети, то слід не забути про, на мою думку, основну: як Новий рік зустрінеш, так його і проведеш. І це дійсно так. А тому зустріти його потрібно у любові, гарному настрої, у позитивних емоціях… Проблеми, конфлікти постаратися залишити у старому році, і в Новий рік вступити зі світлою душею і чистою совістю. Звісно, якщо сидіти перед екраном телевізора, постійно нагадувати собі про економічну кризу в країні, жаліти себе — то, врешті-решт, ми так і будемо робити цілий наступний рік. І нічого від того не зміниться. Давайте у новорічну ніч не думати про кризу. Постараймося хоч на мить забути про неї.

У переддень Нового року не хотілося б говорити про проблеми, про складну економічну ситуацію. Так, цей рік був нелегким, І безглуздо сподіватися, що Дід Мороз прийде і, м’яко кажучи, «розрулить» ситуацію. Але хочеться вірити в те, що на Новий рік він принесе державі великий мішок стабільності, а людям — … високі зарплати і пенсії.

Але, незважаючи на все, Новий рік — це світле свято і зустріти його треба достойно! І ще добре було б нам перейняти індійський новорічний звичай: розмовляти виключно з усмішкою і ввічливо, не гніватися, не ображати один одного, не вживати лайливих слів. Але це не всім до душі, бо декому довелося б мовчати всі свята. А от наша традиція вітати один одного з Новим роком, я впевнена, підходить усім:

Надворі пора чудова — несе радість Новий рік!
Успіхів! Добра! Любові! Й більше щастя, ніж торік!

Лілія Самашко

Share