Звернення голів місцевих рад Косівського району

Після виборів у 2006 році до роботи в Косівській районній раді прийшов оновлений депутатський корпус і ми, представники територіальних громад району, отримали надію на швидкі позитивні зміни в соціально-економічному розвитку Косівщини в цілому та кожного її населеного пункту зокрема.

Потрібно відзначити, що за останні два з половиною роки по багатьох важливих питаннях життєдіяльності району, не дивлячись на постійні політичні протистояння в районній раді, спільно з райдержадміністрацією радою та її керівництвом все ж таки проведено велику роботу. Можна перераховувати багато соціальних та господарських починань в районі, але наразі більшість з них не реалізовується або сповільнено через чергові політичні протистояння та боротьбу за портфелі.

Незважаючи на законодавство та рішення судів, останні чотири місяці частина депутатів районної ради проводить «дуже важливі» то збори, то сесії зі своїх питань. Які ж питання вони розглядають? Перерозподіл посад, політичні війни особистих амбіцій окремих осіб?! В той же час проведення чергової сесії для вирішення нагальних проблем територіальних громад району блокується, чим практично паралізовано роботу районної ради.

Окремими депутатами проводились спроби з організації пікетування та голодування під стінами районної ради. Які вимоги висувались організаторами? Перерозподіл посад, перерозподіл влади. Саме тому ці акції знайшли підтримку лише в кількох осіб в районі, в той час коли решту майже 90-тисячного населення району чекає від депутатів швидких, дієвих зусиль щодо нормалізації ситуації, негайного вирішення господарських та соціальних питань життєдіяльності району.

Закликаємо всіх депутатів районної ради терміново зібратись для проведення спільної сесії, відкласти спроби займатись розв’язанням своїх кадрових та фінансових питань за рахунок потреб територіальних громад району. Нагадаємо відомі слова: «Досить шукати ворогів поміж себе — нам всім вистачить зовнішніх ворогів».

Виступаємо з підтримкою голови районної ради Присяжного Р.М та всіх його зусиль щодо нормалізації роботи районної ради. Зобов’язуємо голову районної ради якнайшвидше провести відповідні сесії районної ради, на яких:

  • затвердити розподіл залишкових коштів районного бюджету поточного року;
  • затвердити бюджет на наступний Рік;
  • передбачити збільшення коштів на виконання депутатських повноважень та фінансування першочергових потреб місцевих бюджетів у 2009 році;
  • заслухати доповіді депутатів, закріплених за територіальними громадами району, щодо їх участі у вирішенні нагальних проблем відповідних громад;
  • вимагати від посадових осіб, відповідальних за організацію та виконання перспективних програм загального розвитку району та окремих громад, активної роботи з їх впровадження;
  • посилити контроль за своєчасним та об’єктивним висвітленням діяльності районної ради в газеті «Гуцульський край».

В разі неухвалення рішень районною радою з вищезазначених питань, ми будемо вимагати розпуску Косівської районної ради.

Звертаємось до всіх, кому не байдуже майбутнє Косівського району та благополуччя його жителів, з проханням посприяти об’єднавчим процесам в Косівській районній раді та підтримати в цих діях голову районної ради Присяжного Р.М. та голову райдержадміністрації Шинкарука Я.І.

За останні чотири місяці зроблено п’ять кроків назад— це забагато для того, щоб навчитись демократії. Сподіваємось, що залишивши боротьбу за перерозподіл посад у минулому, швидкі і рішучі кроки вперед відновлять законність та основи демократії, нададуть нам усім можливість працювати над нагальними потребами громадян та на перспективу розвитку територіальної громади району.

Share