Відлуння кінофестивалю

Фотографувати полюбляє, мабуть, кожен. Та не кожен зможе віддати частинку себе улюбленій справі. На щастя, в нашій Річківській ЗОШ І-ІІІст. така людина є. Це вчитель фізики, керівник дитячої шкільної кіно-фотостудії імені О.Довбуша Володимир Петрович Григорчук.

Завдяки титанічній праці Володимира Петровича, нещодавно в с.Річці відбувся кінофестиваль «Довбушеві скарби-2008», присвячений 30-річчю кіно-фотостудії. На кінофестивалі було переглянуто більше 30 кіно-, відео – dvd-фільмів.

Десятки тисяч фотографій та кіноплівок нагадують про цікаві події з життя села, краю, України, світу. Колоритна природа Карпат, таланти народних умільців Річки — все це відображено в кінофільмах, які мають виховне і пізнавальне значення для підростаючого покоління. Подорожуючи рідним краєм,, гуртківці пізнають глибини народної мудрості, закохуються у чудову красу Карпат, знайомляться з художнім дивосвітом народних умільців. Так з’являються оригінальні фотографії, народжуються цікаві фільми.

Родзинкою VI фестивалю став перегляд мікрофільмів, знятих мобільним телефоном. Переможцем у цій номінації був фільм «Природні катаклізми» студента IV курсу фізичного факультету Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника Володимира Григорчука (молодшого).

У номінації ігрових переміг фільм «Подорож на планету майбутнього», де головну роль виконував Іван Григорчук. У номінації документальних перше місце посів фільм «В краю народних умільців» режисера Галини Джумиги; в номінації лялькових призове місце виборов фільм «Лінивий собака» оператора Любові Петросаняк. Відео-фільм-переможець — «Довбушата-TV», присвячений святкуванню 20-річчя кіностудії ім. О.Довбуша.

Переможцям кінофестивалю «Довбушеві скарби-2008» були вручені грамоти обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

Зустріч трьох поколінь і кіно-династій засвідчила про любов до мистецтва кіно. На кінофестивалі побувало ЗО гостей з Борисполя Київської області та директор обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Василь Дранчук.

М. Грепіняк,
заступник директора школи з
виховної роботи Річківської
ЗОШ І-ІІІ ст.

Share