Внук з Австралії шукає інформацію про свого діда з Косівщини

Життя розкидає людей по цілому світу, але для інтернету немає відстаней та кордонів і хто шукає, той завжди знайде. На косівський інтернет-форум написав Боббі з Австралії — він розшукує інформацію про свого діда з Малого Ріжна. Наразі ніхто ще не відписав, тому на прохання Боббі я розміщую його статтю в косівській газеті.

Я шукаю людей, які знають чи знали мого діда Василя Олексюка, який народився 22 квітня 1913 року в Малому Ріжні, батьки його Анна Петрусяк (з Бабина) та Грицько Олексюк. В діда Василя була сестра Марія, яка переїхала до Канади після другої світової війни. Батько Василя можливо що був фермером.

В 1932 році Василь одружився з Марією Гаврилюк з Черганівки і, ймовірно, що вони мешкали у Малому Ріжні. Василь певно працював на пилорамі а також садівником. На знимку Василь, фото зроблене на його весілля з Марією у 1932 році, але це лише здогадка. Це єдине фото Василя, яке я маю.

В 1942 році він був в Німеччині на примусових роботах. Я не знаю що сталось в Малому ріжні в 1942 році і що було з ним в Німеччині. Я також на знаю, що сталось з його жінкою. В документах Василя з часів війни вказується, що він був одружений з Марією. Також в цих документах вказується, що вони не мали дітей, але це може бути невірно оскільки вони були разом принаймні 10 років.

На жаль, я не має більше ніякої інформації про Марію Гаврилюк — сподіваюсь хтось щось знає про неї.

В 1950 році Василь поплив до Австралії зі своєю новою жінкою Анною Купер, де вони жили всі роки.

Я внук Василя, Боббі. Я намагаюсь знайти когось, хто може надати будь-яку інформацію, фото чи розповідь про людей, яких я назвав в цій розповіді.

Пишіть мені на адресу:
Mr. Bobby Nilsson
PO Box 462
Cannon Hill 4170
QLD
AUSTRALIA

Або на електронну адресу: bobbysushi@gmail.com

Ви також можете відписати йому на косівський форум в тему «Wasyl Oleksiuk & Kosiv District Archives».

Станіслав Михайлюк
адміністратор Косівського інтернет-форуму

Share