В Яблунові споруджено і освячено статую Божої Матері

В Яблунові споруджено красиву і величну статую Божої Матері. Освячення її відбулося на Різдво Пресвятої Богородиці.

Яблунівська церква 11 років тому освячена як церква Співстраждання і Різдва Пресвятої Богородиці, а статуя Пресвятої Богородиці, розташована на церковному подвір’ї, підсилила і ще вище піднесла це церковне ім’я. Вона добре вписалася у церковну забудову.

Особливістю спорудження є те, що з’явилась ця прекрасна споруда не за кошти бізнесмена чи якогось там депутата Верховної Ради, а за кошти простої жертовної людини, яка мала і має нелегке життя, але багата своєю щирістю, добротою та глибокою вірою в Бога.

Важко приходилося в житті Бордуланюк Юстині Юріївні. Одна-однісінька залишилася з маленькою дитиною. На зарплату медсестри довелось виховати, вивчити і вивести в люди дочку. Але добре, чуйне серце матері і щира молитва до Бога переборювали труднощі. їй вдалося добре виховати дочку Любу, допомогти їй опанувати професією музиканта і відчути себе щасливою. Та все ж найбільшим щастям для себе Юстина Бордуланюк (Лесюк) вважала появу на світ внучки Роксолани, вихованню якої віддалася цілковито. Батьки Роксолани — Зінчуки Ігор і Люба — музиканти. Бабуся побачила, що і Роксолана має музикальні здібності, і вирішила, що внучка має стати співачкою. Батьки і бабуся доклали багато зусиль — Роксолана таки виправдала їхні надії. Вже в молодших класах вона брала участь у конкурсах, успішно виступала на різних концертах, і зараз, навчаючись у Коломийській гімназії, стала достатньо відомою співачкою..

А бабуся подалася на заробітки в Америку. Вона вже давно пенсійного віку. Могла би якось прожити на пенсію, але нестримне бажання допомогти дітям і онукам взяло верх. Важко в такому віці фізичною працею заробляти ті гіркі долари, та її заповітною мрією було спорудити на батьківщині статую Божої Матері, яку побачила колись на Тернопільщині, і вона щомісяця потрохи відкладала зі своїх заробітків, аж поки не зібрала потрібну суму грошей.

Добрі люди з Божою ласкою допомогли їй цю мрію здійснити. Освячення статуї Матері Божої стало великою подією не тільки для Яблунева, але й для всієї околиці. Священики Яблунівської церкви о. Дмитро і о. Роман на високому духовному піднесенні здійснили обряд освячення. Слово про сестру виголосив Василь Бордуланюк. Звучали духовні пісні у виконанні внучки Роксолани, її братика Любомира та їхнього батька. Прочитали вірші Юс-тини Юріївни, звернені до Матері Божої.

Яблунів збагатився ще одним святим місцем, яке надає можливість кожному відкрити своє серце і в щирій молитві попросити заступництва і милосердя у Матері Божої.

Василь Курищук,
смт. Яблунів.

Share