Про відзначення Міжнародного Дня громадян похилого віку та Дня ветерана

У зв’язку з відзначенням щорічно 1 жовтня Міжнародного Дня людей похилого віку, щорічним відзначенням 1 жовтня Дня ветерана, встановленого Указом Президента України, розпорядження голови облдержадміністрації, а також з метою посилення уваги суспільства до потреб старшого покоління, поліпшення соціальної підтримки ветеранів, пенсіонерів, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян, інших категорій вразливих верств населення.

Територіальному центру з обслуговування одиноких непрацездатних громадян (Ю. Радиш) організувати «Дні відкритих дверей» в Яблунівському реабілітаційному центрі, «Дні відкритих дверей» в територіальному центрі м. Косова, передбачивши участь працівників місцевих органів виконавчої влади, депутатів рад (за згодою), керівників підприємств, установ, організацій всіх форм власності, забезпечити проведення благодійних обідів, зустрічей.з діячами культури за участю колективів художньої самодіяльності.

Виконкомам сільських, селищних, міської рад, територіальному центру по обслуговуванню одиноких непрацездатних громадян (Ю. Радиш) провести обстеження матеріально-побутових умов проживання пенсіонерів, інвалідів та одиноких непрацездатних громадян для надання їм соціально-побутової допомоги вдома (придбання палива, одягу, взуття, заготівлі овочів на зимовий період та інші види допомоги).

Косівській центральній районній лікарні (І.Фазану) організувати роботу виїзних медичних бригад у віддалені населені пункти, в яких відсутні заклади охорони здоров’я, а також денних стаціонарів в районних лікарнях для даної категорії населення.

Управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації (В. Мамчук), управлінню Пенсійного фонду України в районі (М.Рибенчук) провести консультативно-роз’яснювальну роботу серед громадян похилого віку щодо їх пенсійного забезпечення і соціального захисту.

Відділу освіти райдержадміністрації (В. Козьменчук) провести у навчальних закладах тематичні освітньо-виховні години з метою виховання шанобливого і гуманного ставлення учнівської молоді до громадян похилого віку, ветеранів війни та праці, залучення молоді до надання соціальних послуг одиноким непрацездатним громадянам.

Організувати нагородження кращих активістів ветеранського і волонтерського руху відомчими та урядовими нагородами, відзнаками або подарунками.

Голова районної
державної адміністрації
Ярослав Шинкарук

Share