Чи справді діаманти — це найкращі друзі дівчат?

Вміння доповнити свій образ за допомогою ефектного аксесуару належить ще первісній людині. А для сучасної жінки, дівчини це навіть гарні сережки або оригінальний дояс стали невід’ємною частиною щоденного туалету.

З їх допомогою можна перетворити діловий костюм у шедевр романтизму, а мікс з двох найекстремальніших кольорів цього сезону — зеленого і жовтогарячого, — «вгамувати» та зробити класичним, елегантним.

Насамперед, не завадять кілька порад, щоб при бажанні досягти максимального ефекту від використання сучасної біжутерії або ювелірних прикрас, не стати схожим на волхву дикого племені.

Одне з найважливіших правил естетики полягає в тому, що будь-який аксесуар мусить гармонійно поєднуватись ще з якоюсь деталлю одягу чи зовнішності. Погодьтеся, що блакитне намисто і білосніжний браслет навряд чи підійдуть до червоної сукні, і темно-карих очей.

Не слід також кулони з оберігаючими функціями (хрестики, міні-ікони, медальйони з зображенням святих) носити зверху одягу. Вони призначені для захисту душі, а не для чужих очей.

Ще часто можна побачити, коли дівчата чіпляють на себе одразу весь набір прикрас, що складається з 5-ти або більше однорідних предметів. Набагато краще, імпровізуючи, скомбінувати кілька різних речей.

Відомо, що в одному із західноафриканських племен жінки одягають на себе всі прикраси, надбані сім’єю, що є ознакою багатства роду. На щастя, ми живемо у більш цивілізованому суспільстві, тому не варто перебільшувати з коштовностями. Адже гарний смак за гроші не купиш. Не слід одягати безліч ювелірних виробів лише для того, щоб продемонструвати свою матеріальну спроможність. Всім відомо, що є речі, цінніші за гроші. Але наша глобальна проблема, на мою думку, полягає в тому, що людство оцінює речі не за їх справжньою красою, а за примітивною вартістю, яку самі ж придумали.

Не можна заперечити той факт, що інколи пластмасове намисто виглядає привабливішим за золотий ланцюжок. Та при можливості кожен з нас вибрав би останнє. Виникає питання: «Чому?». Ймовірно, у цьому і полягає найчарівніша і найнезбагненніша таємниця величі, що породжує красу, яку людство не може розгадати…

Підготувала Ольга Сенчук,
учениця 7 класу Косівської гімназії-інтернату

Share