Як населенню слід розраховуватись за електроенергію?

За підсумками останніх місяців Косівський район посідає в Івано-Франківській області останнє місце за розрахунками побутових споживачів за електроенергію. Чому виникла така ситуація, запитуємо заступника директора з енергозбуту філії «Косівський РЕМ» Сергія Єгорова.

— Можна говорити про різні об’єктивні чи суб’єктивні причини. Одна з них, на мою думку, полягає в тому, що наш абонент не завжди повністю розуміє інформацію про нововведення в розрахунках, які започатковує ВАТ «Прикарпаття-обленерго». В першу чергу, це пов’язано зі специфікою гірської місцевості, місцевого укладу життя та ментальності горян, а також через особливості роботи енергетиків у таких умовах.

— Сергію Володимировичу, розкажіть, будь ласка, які зміни у розрахунках стосуються мешканців нашого району?

— На разі, в усій Івано-Франківській області впроваджено систему виставлення абонентам рахунків за спожиту електроенергію. З червня 2007 року така система діє і на Косівщині. Головною метою такого переходу було спрощення технології розрахунку побутових споживачів, уникнення розбіжностей в обліку, унеможливлює помилки, які допопускаються споживачем чи енергопостачальником. Справа в тому, що оплата за абонентськими книжками вже давно застаріла. Система, при якій споживач сам знімав покази лічильника, вносив їх в абонентську книжку, підраховував і оплачував за спожиту електроенергію, призвела до того, що людина могла записати в книжку будь-які покази лічильника, будь-яку суму, і банківські установи приймали таку квитанцію до оплати. Через це з’являлись проблеми помилкових та нерозпізнаних платежів, які могли призвести навіть до неправомірного відключення абонента. Особливі труднощі виникали у людей, які користувалися пільгами чи субсидіями, а також у період зміни тарифу за електроенергію. На щастя, це позаду.

Зараз енергопостачальник виписує рахунок, у якому правильно зазначені номер особового рахунку, адреса, прізвище, також у документі є інформація про наявність пільгової знижки або права на субсидію, останню зараховану оплату. Заноситься такий платіж до програми за допомогою сканера за штрих-кодом, який зазначено у рахунку. Це робить неможливим допущення помилок нашим персоналом під час рознесення оплати.

— Усі ці переваги для зручності споживача та якіснішого його обслуговування зрозумілі. Чи виникають при цьому якісь труднощі?

— Єдиним негативом системи виставлення рахунків в те, що вона дозволяє нашим абонентам розраховуватись за електроенергію пише із місячним запізненням. Наприклад, якщо контролер зняв показник лічильника за електроенергію на початку травня, а потім на початку червня, то рахунок за електроенергію, використану у травні, споживач отримав лише у липні і тільки тоді зміг розрахуватись. Це викликало невдоволення мешканців області, зокрема і нашого району. Для уникнення цієї проблеми ВАТ «Прикарпаттяобленерго» пішло на подальше вдосконалення системи розрахунків. Розпочалось впровадження планових платежів. При переході на планові платежі споживачу вручають рахунок, який містить перерахунок за фактичним споживанням за попередній місяць та плановий платіж на поточний місяць. Таким чином, споживач має можливість розрахуватися за електроенергію, яку використовує вже протягом поточного місяця.

— Чи не суперечить така система чинному законодавству?

Користування електричною енергією для побутових споживачів (ПКЕЕн), які затверджені КМУ, оплата спожитої електричної енергії може здійснюватися із застосуванням планових платежів. У разі застосування такої системи, платіжний документ, який виписується енергопостачальником, має містити перерахунок за фактично спожиту електричну енергію.

— Чи є схожий досвід у інших енергопостачальних компаніях?

— Звичайно, є. Така система оплати в побутовому секторі запроваджена в «Київенерго», «Рівнеенерго», вона також поширена у більшості країн Європи. Вже розпочато її запровадження у Тернопільській, Хмельницькій та Полтавській областях. У нашій компанії така система тестувалась на базі Богородчанського РЕМ. Випробування довело, що такі нововведення дозволяють мешканцям не чекати цілий місяць рахунок, а здійснювати оплату за електроенергію вже в поточному місяці. Тому такі зміни були започатковані на Косівщині, а також в інших філіях товариства —  у Галицькому, Надвірнянському, Лисецькому, Тлумацькому та Рогатинському РЕМ тощо.

— В чому полягає сутність нової системи розрахунків?

— Щоб пояснити суть нововведення, нагадаю, що електроенергія є такий самий товар, як хліб чи одяг, хоча й дуже специфічний. Тож, отримавши її та використавши, ми повинні одразу розрахуватися за неї. Підкреслю ще раз: саме перехід на планові платежі дозволяє споживачу розраховувати за товар (тобто електроенергію), який використовується вже протягом поточного місяця.

— Що ж таке плановий платіж? Яким чином формується сума планового платежу?

Плановий платіж — це рахунок за поточне споживання, який визначається в кіловатгодинах на основі даних про середньомісячне споживання за попередні 12 місяців, або за фактичний період споживання, якщо він менший 12 місяців. Розрахунок величини планового платежу відбувається щорічно на початку року або на початку переходу на таку систему. Як ви зрозуміли, плановий платіж є однаковим протягом всього року. Взимку величина планового платежу може бути меншою від фактичного споживання, а в літній період більшою. Якщо споживач не згоден із величиною планового обсягу споживання, то за його письмовим зверненням вона може бути змінена. Якщо абоненту надаються пільги чи субсидії, вони обов’язково враховуються в межах норм споживання.

— Виникає запитання: що робити, якщо абонент зробив оплату електроенергії на меншу або більшу суму, ніж вказано у такому плановому платежі?

— Жодних проблем у цьому немає. Усі зміни у споживанні будуть враховані у рахунку, який споживач отримає у наступному місяці. Якщо пояснити просто: сума, яка була недоплачена, буде додаватися до рахунку на оплату наступного місячного планового платежу. А сума, яка переплачена, буде від нього відніматися.

— Підкажіть, будь ласка, куди можна звернутися, якщо виникають інші питання з приводу отриманих рахунків?

— При виникненні будь-яких запитань треба звернутися в абонентський відділ нашого РЕМ. Це можна зробити за телефоном: 8 (03478) 2-37-72 або особисто за адресою: м. Косів, вул. Енергетиків, 1. Фахівці нашого РЕМ готові дати роз’яснення, щоб допомогти людям зрозуміти та звикнути до нової технології розрахунків. Коли і персонал філій, і споживачі вже звикнуть до такої системи оплати, можна очікувати більш злагодженого та чіткого, а головне — кращого обслуговування населення області.

На завершення хочу наголосити, що для уникнення помилок при оплаті та розбіжностей в обліку всім споживачам оплату за електроенергію необхідно здійснювати за виставленими постачальником рахунками.

— Дякуємо за роз’яснення.

Ольга Тишко

Share