Чиновник районної ради дуже полюбив курорти Анталії…

Підготувати та висвітлити на шпальтах місцевої газети відповідний матеріал спонукали надзвичайні обставини, що склались всередині коаліції демократичних сил Косівського району та переповнили чашу терпіння багатьох депутатів районної ради, які вже більше як два роки поспіль працюють над перспективами успішного соціально-економічного розвитку Косівщини, м’яко кажучи, у військових умовах.

Трохи передісторії: коаліцію демократичних сил Косівського району в районній раді п’ятого демократичного скликання створили фракції та політичні партії після виборів 2006 року: «НАША УКРАЇНА» — «ПОРА-ПРП» — «НАЦІОНАЛЬНИЙ ВИБІР» — «УКРАЇНСЬКА НАРОДНА ПАРТІЯ» — «НАРОДНА ПАРТІЯ» — «СЕЛЯНСЬКА ПАРТІЯ». Процес її формування не був легким та простим — це був результат політичних домовленостей та компромісів заради однієї спільної і надзвичайно важливої мети — об’єднання заради стабільності, добробуту, перспектив соціально-економічного та культурного розвитку Косівщини. Всі політичні суб’єкти демократичної коаліції сформували її на умовах розподілу ключових керівних посад в новообраному представницькому органі — районній раді, виходячи з результатів виборів. Перебування представників політичних сил — учасників коаліції на керівних посадах повинно було стати запорукою стабільності, дієвості й результативності роботи районної ради нового демократичного скликання, тим паче, що в депутатський корпус влилася значна частина молодих, енергійних, розумних людей. Але не так-то сталося, як гадалося.

Одним із заступників голови районної ради, згідно з коаліційними домовленостями, було обрано за квотою блоку «ПОРА-ПРП» Соломченка Олега Ігоровича. Ця кандидатура викликала багато суперечностей ще на початках, але політичні домовленості, скріплені відповідним документом, потрібно було виконувати, і новообраний голова районної ради їх виконав…

Протягом більше ніж двох років поспіль Олег Соломченко займався у районній раді всім, чим завгодно, але не тією роботою, яка б відповідала займаній посаді. Всі ми це все бачили й розуміли. Неодноразово звертали увагу п. Олега щодо виконання посадових обов’язків належним чином. Та все закінчувалось спекулюванням на тему виходу з коаліції. Врешті-решт виникла ситуація, яка «перевернула все з ніг на голову» й показала «істинне» обличчя молодого горе-політика. Після останньої сесії районної ради, яка відбулася 19 червня 2008 року, Олег Ігорович раптово зник з поля зору… й з’явився на робочому місці аж 1 липня 2008 року. Слід вказати, що в даний період на Соломченка О. І. було покладено всі повноваження та відповідальність заступників голови районної ради, оскільки заступник Перцович ОМ. перебував у законній щорічній відпустці. Жодних попереджень про тривалу відсутність, жодної заяви про відпустку, жодних погоджень з керівництвом районної ради. А це ж посадова особа, «еліта» району, відповідальна й зобов’язуюча посада, зрештою — прояв елементарного знання та дотримання норм чинного законодавства.

Соломченко О.І. з’явився на робочому місці 1 липня 2008 року й відразу написав заяву про те, щоб йому не нараховували заробітну плату за 5 робочих днів з 23 по 27 червня 2008 року в зв’язку з тим, що він був відсутній на робочому місці, і цим самим підтвердив факт своєї відсутності на роботі, пояснивши, що «мусив виїхати на пару днів до Польщі».

Голова районної ради Руслан Присяжний був змушений діяти в межах чинного законодавства й 14 липня 2008 року підписав розпорядження №118-р про проведення з 14 липня 2008 року службового розслідування у зв’язку з невиконанням функціональних повноважень заступником голови районної ради Соломченком Олегом Ігоровичем та його відсутністю з 20 червня по 27 червня 2008 року на робочому місці, з відстороненням Соломченка О.І. від виконання службових обов’язків на період проведення відповідного розслідування.

Письмове пояснення О.Соломченка на ім’я голови комісії з питань службового розслідування про те, що він з 23 по 27 червня 2008 року був відсутнім на робочому місці в зв’язку з тим, що здійснював догляд за батьком дружини, не співпадає з усними поясненнями, які він давав напередодні призначення службового розслідування керівництву ради про поїздку до Республіки Польща з метою супроводу хворого тестя на лікування. А ще більше всі пояснення не співпадають з дійсністю — підтвердилась інформація про те, що заступник голови Косівської районної ради Соломченко Олег Ігорович з 21.06.2008 по 28.06.2008 перебував на одному з курортів Туреччини (Анталія), де напевно «виконував» свої службові обов’язки.

Згідно Кодексу законів України про працю, відсутність без поважних причин на робочому місці більше трьох годин кваліфікується як прогул і тягне за собою дисциплінарні стягнення у вигляді звільнення з роботи… Оскільки посада заступника виборна, то за відповідним поданням голови районної ради вирішувати його долю повинна сесія районної ради.
Наразі лідер районної організації «ПОРА» не лише не визнає вчиненої ним провини, а й шантажує голову районної ради та представників коаліції демократичних сил виходом представників його політичного блоку з коаліції та відповідною дестабілізацією ситуації у районі.

Фракція «Наша Україна», коаліція демократичних сил Косівського району в районній раді п’ятого демократичного скликання знімають з себе будь-яку політичну відповідальність за безвідповідальні дії Соломченка Олега Ігоровича, закликають блок «ПОРА-ПРП» дати реальну оцінку ситуації, що склалась, і вжити рішучих дій щодо виконання політичних зобов’язань і обіцянок виборцям, та щодо збереження політичної стабільності в районі.

Голова Косівської районної
організації політичної партії
«Народний Союз «Наша Україна»
Ростислав Мартинюк.

Голова фракції «Наша Україна»
в Косівській районній раді
Михайло Тригуб’як.

Голова коаліції демократичних
сил в Косівській районній раді
Роман Баранюк.

Share