Аматорський фольклорний ансамбль «Осіннє золото»

В м. Косові при територіальному центрі управління праці та соціального захисту населення РДА діє аматорський фольклорний ансамбль «Осіннє золото». Він багато разів отримував найвищі нагороди на різних фестивалях.

Із числа учасників ансамблю створено центр волонтерського руху пенсіонерів. Недавно Рада організації ветеранів України високо оцінила його копітку роботу і мені, як керівникові центру, присвоїла звання «Волонтер року». Така оцінка окрилила і надихнула нас на пошуки нових форм і методів роботи з пенсіонерами.

Справа в тому, що ансамбль «Осіннє золото» і «Центр волонтерського руху пенсіонерів» на Косівщині — це дві нерозривні ланки одного ланцюга. Назва «Осіннє золото» говорить сама за себе — наш колектив формується із чоловіків та жінок пенсійного віку, але тримається на ентузіазмі їх молодечої вдачі. Під час наших виступів зі сцени лунають дзвінкоголосі пісні та запальні танці, тому важко повірити глядачеві, що перед ним — артисти-пенсіонери. Репетиції, концертні поїздки, виступи в різних аудиторіях, колективах підтримують у нас мажорний настрій, продовжують кожному з нас вік. Торік ми започаткували при клубі «Осіннє золото» «Посиденьки», які проводимо в останню неділю кожного місяця. На «Посиденьки» приходять не тільки члени клубу, але й ті, хто має бажання поспілкуватися з ровесниками. А для нас, пенсіонерів, це дуже важливо. Хоча нам вже багато літ, але душі у нас молоді.

Що ми робимо на «Посиденьках»? Приносимо з собою продукти, хто чим багатий, накриваємо столи, жартуємо, танцюємо, співаємо, розповідаємо про цікаві пригоди з життя, анекдоти — одним словом, веселимося. Мені навіть здається, що краще і культурніше відпочиваємо, ніж наша молодь.

Розповідаючи про наше життя, я свідомо хочу дати поштовх тим людям, котрі не мають де себе подіти. Згуртовуйтеся і веселіться! А хто уже згуртувався і має бажання поділитися своїм досвідом — приїжджайте до нас у гості! Ми завжди будемо вам раді. Хто нас запросить — не відмовимось, приїдемо. Наша адреса: м. Косів, вул. Незалежності, 91.

Хочу наголосити, що районна державна адміністрація, районна та міська ради завжди нас підтримують як морально, так і матеріально.

Ярослава Мамчук,
керівник народного
аматорського ансамблю
«Осіннє золото»

Share