Ґаздівська вулиця

Якщо б у нашому місті оголосили конкурс-огляд на найбільш впорядковану вулицю, то переможцем стала б вул. Середня (колишня вул. Кірова). А це тому, що місцеві жителі дбають не тільки про власну господарку, але й свою дорогу.

Не так давно управління газового господарства замінювало магістралі. Дорога настільки була зруйнована, що до осель машиною неможливо було добратися. Місцеві мешканці не етапи чекати допомоги ні управління газового господарства, ні міської ради – організовано вийшли, щоб впорядкувати свою дорогу. Ініціював, як завжди, цю роботу Ю. Ф. Божак. Треба віддати йому належне, бо Юрій Федорович уміє організувати людей на добрі громадські справи.

Так було і цього разу. Настали погожі дні, і небайдужі косів’яни вийшли, щоб перемонтувати дорогу. Основну роботу виконували молоді ґазди Богдан Феркуняк, брати Володимир і Микола Бородайкевичі, Олег Лаврук, Віктор Телегунь. Прийшли потрудитися практично всі молоді ґазди. Впродовж трьох днів працювало 15-20 чоловік. Ігор Феркуняк власним самоскидом безкоштовно підвозив будівельні матеріали.

Звичайно, поряд з молодими посильну участь брали і пенсіонери: Дмитро Грималюк, Іван Лаврук, Михайло Радиш. Навіть колишній депутат міськради Володимир Ухман, який практично не користується цією дорогою, бо живе на самому її початку, трудився на всьому відрізку нашої вулиці.

Щоправда, окремі громадяни, котрі не змогли попрацювати безпосередньо під час ремонту дороги, надали певну матеріальну допомогу, що теж важливо.

Хочу зазначити, що половина місцевих жителів, які були зайняті на благоустрої вулиці, не мають машин. А ті мешканці, які поселились тут із гірських сіл і мають у користуванні «круті тачки», на жаль, якістю дороги чомусь не переймаються.

В. Ганцяк,
житель м. Косова

Share