Пенсії зросли. Мінімальна — 544 грн.

В районі розпочато виплату пенсій за новими розмірами. З першого пипня цього року мінімальна пенсія досягла 544 грн. Це стало можливим відповідно до постанови КМУ «Про підвищення рівня пенсійного забезпечення громадян» від 16 липня 2008 року. Додаткові відомості, за якими проводиться виплата пенсій жителям району, вже передано в установи банку та відділення поштового зв’язку.

Кошти на реалізацію постанови Уряду виділено з бюджету Пенсійного фонду України. Для району додаткова потреба в них становить 1,4 млн. грн. Новий розмір (544 грн.) також застосовуватиметься для розрахунку максимального розміру доплати за понаднормовий стаж.

Мінімальний щомісячний розмір пенсійних виплат, державної соціальної допомоги одержувачам пенсій по інвалідності, у зв’язку з втратою годувальника, особам, яким пенсії призначені при неповному стажі роботи, а також одержувачам державної соціальної допомоги збільшується на 62 грн. (482 до 544 грн.). Щомісячний розмір пенсійних виплат для осіб, яким призначено пенсію у зв’язку з втратою годувальника на одного непрацездатного члена сім’ї, збільшується на 62 грн. (з 482 до 544 грн.), на двох — на 74 грн. (з 578 до 652 грн.), на трьох і більше — на 93 грн. (з 723 до 816 грн.).

Якщо у вас виникли запитання з цього приводу, повідомляємо, що «гаряча» телефонна лінія управління ПФУ в районі (2-49-37) буде працювати з 9 до 17 год. щоденно.

Василь Баричко,
в.о. начальника управління
ПФУ в Косівському районі

Share