Фестиваль «Яблуневий цвіт»

Фестиваль «Яблуневий цвіт» чимось нагадує гірську річку, яка, хоч і бере свій початок з маленького джерельця, але чим далі віддаляється від нього, то стає все більшою та повноводнішою.

Дев’ятнадцятий раз проводиться він на Косівщині й став міжрегіональним, багатолюдним: цього року в ньому взяли участь 32 виконавці естрадної пісні та 14 танцювальних колективів.

Фестиваль «Яблуневий цвіт» на Косівщині

Це дуже символічно, що проводиться фестиваль у День захисту дітей, бо тут розкриваються і плекають дитячі таланти, якими так багатий наш край.

Щоразу підвищується виконавська майстерність учасників. Цього року всіх вразили юні артисти з Коломиї, Верховини, Снятинщини.

Гран-прі серед естрадних виконавців вибороли Надія Боднарук (Верховина), Жанна Романюк (Коломийщина), а серед танцювальних колективів — ансамбль «Пролісок» (с. П’ядики Коломийського району). Злагоджену роботу фестивалю забезпечувало висококваліфіковане журі, яке очолював відомий композитор і виконавець В. Звіздарик. Усі лауреати цьогорічного фестивалю «Яблуневий цвіт» були нагороджені грамотами відділу туризму та культури Косівської РДА, дипломами та пам’ятними подарунками.

Фестиваль «Яблуневий цвіт»

Слід відзначити високу культуру виконання юних артистів Калуського палацу культури «Юність»; добре відомий не лише на Івано-Франківщині, але й в Україні наш танцювальний колектив «Зелений талісман»; юних танцюристів з Космача, колектив Косівської школи мистецтв, аматорський танцювальний колектив «Надія» районного Народного дому.

Фестиваль переріс рамки конкурсу виконавських талантів і перетворився у справжнє регіональне родинне свято. Адже повболівати за своїх дітей, подивитися на таланти інших приїхали багато батьків, наставників. Всі вони були переповнені втіхою, радістю і гордістю за дітей.

А глядачі мали змогу побувати на прекрасному святі юності і таланту.

Я. Тимофійчук.

Share