Золоте кільце Карпат

Відлунав у навчальних закладах України останній дзвінок, а дітвора знову щебече на подвір’ї нашої школи, адже розпочалася навчально-виробнича практика та відчинив свої двері табір праці й відпочинку.

Навчальна практика для учнів 5 — 6 класів Старокутської загальноосвітньої школи розпочалася 1 червня. Приємно, що батьки підтримують пропозиції вчителя і сприяють ознайомленню дітей з рідним краєм. Саме завдяки грошовій підтримці батьків, школярі змогли вирушити у подорож за маршрутом Старі Кути — Косів — Верховина — Ворохта — Яремче — Коломия — Косів — Старі Кути. Після того, що ми побачили, можна сказати, що недарма цей маршрут називають «Золоте кільце Карпат», адже не скрізь побачиш таку красу.

Відрадно було й те, що Косівське АТ «СКІФ-АВТО» надало для поїздки нового автобуса та доброго водія пана Мирося. Допитливі діти радо зустріли пані Лесю, нашого гіда, яка дуже вміло побудувала свій діалог з малими туристами. Завдяки її розповідям, всі дізналися про походження назв гуцульських сіл, річок, про красуню Говерлу та вершину Піп Іван. З уст пані Лесі звучали цікаві розповіді про відпочинок Івана Франка та його родини у Криворівні. Старокутські мандрівники почули «шепіт» водоспаду у Яремчі, познайомилися з експонатами Музею писанок у Коломиї. Не пропустили повз очі і гірські залізничні тунелі та колії, мости, найстаріші церкви. Про все хотілося дізнатися, та, під’їжджаючи до Пістиня, дітям стало цікаво: хто ж все-таки читає ті листи, які вони пишуть грудневими вечорами? Відповідь на це питання шукали в садибі Святого Миколая.

Швидко добіг кінця той літній день, але все, що було побачене та почуте, гадаю, залишиться в пам’яті назавжди.

М. Тріщук,
класний керівник 5-го класу Старокутської ЗОНІ.

Share